The Retreat е новият супер хотел в Синята лагуна

Зашеметяващата естествена красота на Синята лагуна в Исландия привлича десетки хиляди туристи ежегодно и неслучайно я класира сред 25-те чудеса на света според National Geographic. Най-популярната туристическа атракция на островната държава е известна в цял свят със своя естествен басейн от геотермална вода с преливащи се цветове, която става малко по-ексклузивна с откриването на нов пет-звезден дизайн хотел на ръба на синята лагуна, поне за тези, които могат да си го позволят.

The Retreat е премерено луксозен и много красив имот с 62 стаи, подземен спа център с директен достъп до красивите води на лагуната (без да се блъскате с останалите туристи), модерен гурме ресторант на име Moss, галерия, фитнес, стая за йога, библиотека и неограничен достъп до вулканичната степ наоколо, която позволява на полуострова Рейкянес да попадне под защитата на ЮНЕСКО.

За разлика от всички проекти за разрушаване на природни паркове в България, правоъгълната сграда на The Retreat e конструирана от архитектурното студио Basalt Architects така, че да потъва идеално в околния пейзаж, без да влиза в конфликт със суровата повърхност. Част от вулканичните образования, открити по време на изкопните работи за хотела, са толкова впечатляващи, че намират място в самата архитектура и интериор.

Ресторантът към СПА центъра на хотела

Преодоляването на всички трудности при четиригодишния строеж на такъв терен говори само за истински успешна импровизация и интериор със семпли неутрални форми (сиви кресла и всевъзможни мебели предимно от B&B Italia и репродукция на класически модели от Sveinn Kjarval, Þorkell G. Guðmundsson, Gunnar H. Guðmundsson, Guðmundur Benediktsson и Jón Benediktsson , много дърво, елегантно осветление и стени с цветове на дървени въглища), направен съвместно между архитектурното студио и Design Group Italia и вдъхновен от характеристиките на околния пейзаж.

Ресторантът Moss

Насърчаването на местната култура също не е подминато. Исландският артист Ragna Róbertsdóttir създава своя стенна лава инсталация за ресторанта и солни топографски минипейзажи за най-скъпите апартаменти в хотела. Галерията в лобито на The Retreat е дом за експозиция от керамичната колекция на исландския музей за дизайн и декоративно изкуство.

Интериорът в един от апартаментите

Всеки гост е посрещан от персонален домакин, който звучи като гид не само на самото място, но и помага за планирането на активностите извън хотела, за да можете да се отдадете само на релаксиране без излишна логистика. Та така, частният басейн в Синята лагуна е неистина зашеметяващо, но и много скъпо удоволствие за хора, които обичат уединение и сливането в природата без тълпи и с малко повече удобства от обикновено.

Интериорът на апартамент Moss

Повече информация за The Retreat и възможност за резервации има тук. Цената за минимален престой от две нощувки започва от 2300 лева.