Четири стаи

Деница Бояджиева обича да пътува и да открива нови и интересни места и най-вече дизайнерски хотели, които ще разкървавят джоба ви, но иначе са задължителни за всеки дизайн ентусиаст.

Tree Hotel се намира в северните гори на Швеция в град Харадс близо до река Люле или на нещо като хиляда километра от Стокхолм. Идеята му е семпла – да се настаните в изключително интересни къщи със съвременен модернистичен дизайн по средата на девствена гора, в която няма да ви притеснява абсолютно никой – местните от близкия град са едва 600. Мястото е подходящо за тотално отпускане и художници, които могат да бродят в километрите недокосвана гора и да се любуват на река Люле. Хотелът се състои от няколко къщички, които са кацнали на 4-6 метра височина в боровата гора. Екстериорът и интериорът на стаите е тематичен.

НЛО е с формата на летяща космическа чиния, Птиче гнездо оправдава заслужено името си, Синята шишарка необяснимо е боядисана в червено, а Огледалният куб изключително впечатляващо кубче, което отразява гората около себе си и включва сауна, в която можеш да се отпуснеш.

Цените започват от € 380 евро за нощ в зависимост от това коя стая сте избрали. Aко се чудите какво ще правите, със сигурност няма да скучаете. Хотелът предлага нощни сафарита за наблюдение на Северното сияние.

Fabriken Furillen е хотел на края на света, който в нашия случай е остров Готланд в Швеция. Собственикът фотограф/пътешественик и неговата съпруга преобразяват стара варовикова кариера в уютен хотел със скандинавски дизайн.

Почти всички стаи гледат към морето, а в интериора присъстват странни машини, куки и пособия за работа с камък, които очевидно са останали от предишните собственици.

Цените започват от € 240 за стая на вечер.

Plus One се намира в Нойкьолн, Берлин. Този хотел е алтернатива на стандартната хотелска стая, съответно предлаганите от него услуги се вписват в стилистиката на творческия квартал, в който се намира. Идеята на хотела е да можеш да си част от нечия компания според интересите. Не се сещаме за по-лесен начин да опознаеш града през очите на местните, които ще те открехнат за най-вкусните места за хапване, барове и нощни клубове.

Интериорът е направен изцяло от рециклирани мебели и материали. Цените започват от € 120 на вечер, което включва и разходка с местен.

Амстердамският HotelDroog е създаден от холандския колектив Droog, известен с необичайния си подход, откачени идеи и странни продукти за бита като например стола Do hit cheer – груб метален кубоиден стол и чук, с който да оформите седалищното място по свой размер. Хотелът е разположен в стара сграда от XVII век и си има магазин, градина, ресторант и една единствена много приятна спалня.

В Droog можете да попаднете на интересна изложба или пък да чуете лекция за реставрация на мебели. Отворен е съвсем скоро през месец юли, а цената за нощувка не е посочена, затова най-добре да им напишете писмо.