Deerupt са първите Instagram кецове на Adidas

Новите кецове Deerupt (словосъчетание между английските думи disrupt и erupt) следват изпитаната формула на Adidas да осъвременява много радикално стари силуети и елементи от своя забележителен архив, за да привлече възможно най-голямата аудитория с дързък минимализъм в линията и най-добрите технологии за бегачи, разбира се.

В този случай, дизайнерите на марката се вдъхновяват от решетките в градоустройството и архитектурата и мрежата от подметката на 80-тарските модели New York и Marathon Training, за да я разпрострат така, че да обгърне цялата обувка с преувеличени пропорции и сигнални цветове като емблематичните за Adidas слънчево червено и гълъбово синьо.

Силната игра на текстури, слоеве и перспективи с еластичната мрежа и ултралеката конструкция с текстилна горна част обаче съвсем не са най-впечатляващите черти на Deerupt – силуетът на кецовете е мислен и проектиран съвсем съзнателно с идеята за крупните Instagram снимки на модели с права подметка и натиснат надолу палец. Комфортът, новаторските технологии и върховите постижения не са достатъчни.

Кецовете Adidas Deerupt струват 235 лева в магазините на марката.