Wang обръща Originals с листата надолу

Очевидно напускането на Balenciaga е било само за добро, защото Alexander Wang продължава да развива едноименната си марка и успешна серия колекции и колаборации с нов хит. След ползотворния брак по сметка с H&M преди години, Wang посяга към наследството на Adidas Originals за лимитирана колекция унисекс тениски, суетшърти и блузи с качулка с графични щампи и трикотажни модели и шорти в монограмни принтове и външни шевове на емблематичните три ленти на немската марка. Дизайнерът не се е поколебал да посегне и на емблематичното трилистно лого и останалите символи на Originals, като ги обръща симетрично надолу и остава в историята като корпоративен хулиган с позволение да се гъбарка яко. Самите Adidas също са доволни, защото продължават да трупат червени точки в борбата с Nike за американския пазар.

И дори самата съвместна колекция да не блести с кой знае какви иновации и запомнящи се детайли, то първият от трите нови модела обувки със сигурност ще свърши за нула време. Горната част на скейтърските кецове в колаборацията е направена от едно-единствено парче италиански велур, вътрешността е от кожа, а дебелата подметка е с релеф ала рибена кост в три различни цвята. Очаквано, перфорираното трилистно лого също е преобърнато. Добър маркетинг, прилични продукти – всички са щастливи.

Пълната колекция Alexander Wang за Adidas Originals ще бъде налична през пролетта на 2017 в магазините и сайтовете на двете марки. Adidas Originals е в Mall of Sofia. Alexander Wang е в ALL U Re.