Музейко става Клуб Табу, но само за една нощ

Какъв щеше да бъде светът на науката и нашият собствен живот без въпроси, по които не говорим или деликатно премълчаваме? Отговорът на този въпрос се крие в шестото събитие за големи в Музейко – една научна и разкрепостена вечер, посветена на състезателни игри, разговори, срещи и провокативно стимулиране на интелекта на тема Taboo.

Програмата на 18+ вечерта е пълна с готини сегменти като бързите срещи с различни интересни хора от изкуството и науката като историка Цветелина Гидакис, химика Милен Богданов, теоритика по философия на науката Васил Видински, астронома Владимир Божилов, археолога Боян Думанов, имунолога Никола Кереков, изкуствоведа Весела Ножарова, генетика Милена Георгиева, поета Стефан Иванов и психотерапевта София Фердинандова. Освен техните триминутни разяснения по специалността, Иванка Курвоазие гостува инкогнито, за да отговори на десет подбрани въпроси на публиката.

В допълнение към тематичните беседи, професионални инструктори по танци ще проверяват нашите крехки знания и умения по ориенталски бели денс и танцуване на пилон, а вечерното училище е посветено на секса при животните и по-конкретно на това дали можем да разпознаем техните полови органи и да разберем еволюционния механизъм, който ги е създал.

Социално-значимата част в Science night: Taboo е в ръцете на няколко организации в подкрепа на умишлено маргинализирани хора и прослойки, които предпочитаме да не забелязваме. Центърът за приобщаващо образование организира Стая на срама, в която всеки може да изповяда свой ученически срамен спомен, LOVEguide говори директно с тийнейджърите за сексуалното им образование, Живот на килограм променя разбирането за хранителните разстройства при тийнейджърите, Single Step подпомага ЛГБТИ младежи и техните родители, а Светът на Мария променя нагласата ни към хората с интелектуални затруднения.

Така де, освен всичко друго, как да не харесваме музей, който рекламира събитията си за големи със секс между калинки или водни кончета?

Science Night: Taboo е в Музейко на 29 март след 19:30. Билетите струват 10 лева на предварителна продажда и 15 лева в деня на събитието онлайн или на касата на музея. Повече информация за събитието има тук.