Селекция: 7 мотоциклета от автосалона в София

Освен с близо 300-те автомобила и някои от най-сексапилните мощни бегачки, международният автосалон в София може да се похвали и със скромна, но много атрактивна селекция от мотоциклети, които подмокрят всеки любител на класическите американски, английски, френски, немски и азиатски производители на двуколесни красавици.

Легендарните мотоциклети на английската компания Triumph нямат никаква сериозна история у нас и завидна такава навсякъде другаде по света. Откриването на новия дом на марката в София смята да промени този факт. Новият Bonneville Bobber е типичен пример за бруталната мускулеста красота на една от най-легендарните мотоциклетни серии на ХХ век – от онези, които искаш да си ги паркираш в хола или поне пред бюрото в кабинета.

Последният Bonneville T100 на Triumph няма нужда от излишно представяне – дизайнът на тази красива машина е вдъхновен от легендарния 60-тарски Triumph Trophy TR6 на Steve McQueen в Голямото бягство, любим мотоциклет на американския актьор и извън филма.

Последният Fat Boy 114 на Harley-Davidson се предлага с нов V-образен двигател Milwaukee-Eight107 с работен обем 1745 кубически сантиметра и 145 Нм въртящ момент.

Iron 883 пък е агресивен, черен, нисък и мощен мотор, който няма нужда от излишно лъскане, а повече време в ръмжене навън.

Тази чисто нова Honda се нарича Rebel съвсем основателно – освен тежкарски външен вид, мотоциклетът на японската компания има и двигател от 471 кубически сантиметра с приятен звук.

Състезателният супербайк HP4 Race на BMW Motorrad е еманация на баварските амбиции за технологично напреднал мотоциклет с невероятно съотношение между тегло и мощ, който се представя добре където и да е.

Макар повечето пуристи и обикновени сноби да се кълнат единствено (и донякъде разбираемо) в пърпорещите Vespa-ички, скутерът Django Allure на Peugeot си заслужава не само заради крайно идиотското име, но и заради чудната френска изисканост и елегантност в дизайна – ретро гуми с бял кант, алуминиеви джанти, хромирана поставка за 34-литровия багажник за романтични вечери навън или за пазаруване, челно стъкло и двуместна седалка с кант в подходящ цвят и двойни шевове. Чуден.

Международният Автомобилен салон София 2017 е в Интер Експо Център до 22 октомври. Цената на билетите започва от 8 лева в мрежата на Eventim. Повече информация за събитието има тук.