Falshimento дава думата на Kojey Radical и Григовор/Гена

Прес съобщенията на Иван Хадживеликов са почти толкова добри и забавни, колкото великите концерти, които организира заедно с Илиян Ружин през последните години. С други думи, заслужават да ги цитираме дума по дума, особено когато събитието си заслужава парите и ходенето. Второто издание на музикално-лирическата среща на високо международно равнище The Word на Falshimento представя градската лирика на едно от най-актуалните имена на английската сцена Kojey Radical, местните хип-хоп герои Григовор/Гена и Zulu от лейбъла Push Crayons.

Но за да не сме голословни, цитираме Иван: Kojey Radical e хип-хоп артист, поет, остър, но съвестен spoken word мъдрец, моден и арт законодател от Източен Лондон. Нещата му се случват определено във възходяща линия – освен сетовете му за Boiler Room, той прави и прекрасни колаборации както с най-горещите нови имена в Лондон, така и като главно действащо лице в реклами за световни брандове като Adidas и Ray-Ban. Начело е на арт-колектива Push Crayons, който е и зад въздействащите му клипове. Миналата година издаде албума 23Winters (№16 в BOYSCOUT TOP 50 Aлбумите на 2016), а вече може да гледате видеоклипове към най-новите му проекти llons и Look Like. Наскоро Kojey участва със новото си парче Forbidden, както и като водещ, в документалната поредица за мейкинга на най-новия хитов английски ТВ сериал Guerilla с Idris Elba и Freida Pinto, който може да се гледа в България по HBOGO). В София Kojey пристига с бенд, което прави нещата още по-сериозни.

Софийският сервис на мача Григовор/Гена e повече от добре познат. Половин Лого5 и половин Жлъч/Гена, хитът на сезона в София изкара албума Фалстарт преди около три месеца и веднага напълни същата зала на Mixtape 5. Този албум ще се слуша и лятото, и после, и дълго след това.

Второто издание на The Word е прекрасен повод и за трети епизод от поредицата с оригинални и специално написани за целта български текстове. След Жлъч и Стругаре, Григовор допълва литературния триумвират на България с микрофон в ръка, давайки своята дума. Новият клип, както и цялата поредица, отново е чудесна работа от Васил Витанов и Теодор Фичев – двойката зад повечето видеоклипове на тримата от предишното изречение.

The Word II с Kojey Radical, Zulu и Григовор/Гена е в четвъртък, 18 май, от 21:00 в Mixtape 5. Билетите струват 15 лева в Ticketlogic. Повече информация за събитието има тук.