Лекторите на Физкултура са истински терминатори

Активностите и постиженията на Бегач могат да засрамят всеки търтей. Тазгодишното издание на еднодневния семинар за динамичен начин на живот Физкултура ще ни запознае с двама от най-известните атлети и приключенци, пардон, абсолютни терминатори и изнасилвачи на собствените си физически и психически способности, които може да видите. Oсвен алпиниста Боян Петров (господинът с реални шансове да стане първият българин, изкачил всички осемхилядници) и ултра бегачката Антония Григорова (стискаме палци да постави женски рекорд на планинския маршрут Ком-Емине), семинарът ще бъде домакин на гост лекция от Sean Conway – британският екстремен авантюрист и брадат викинг със скромното си върхово постижение от миналата година, а именно най-дългият триатлон в света (колоездене, плуване и бягане в продължение на 6400 км около Албиона. Ако не сте попадали на някоя от трите му книги, то със сигурност сте гледали собственото му предаване по Discovery, наречено не без липса на основание On The Edge.

Водещият лектор на семинара Dean Karnazes е американец с гръцки корени и един от най-известните ултрамаратонци в света. Както го гледате да се усмихва спокойно на снимката, така може да пробяга 560 километра за три денонощия без прекъсване и сън и да финишира десет пъти в най-трудното състезание в света Badwater Ultramarathon (печелил го е два пъти, за да не е капо). Ако беше нормален човек, щеше да се задоволи и с това, но не би – Karnazes e финиширал класически маратон на Южния полюс при –40 градуса и петдесет маратона в петдесет американски щата за петдесет дни. Съдейки по тези постижения, едва ли ще се затрудни много от практическите упражнения пред залата в деня на Физкултура.

Физкултура е тази събота, 18 март, след 8:30 в зала Джон Атанасов в София Тех Парк. Повече информация, пълна програма и билети – тук.