Физкултура (отново) има жестоки лектори

Писател-хранителен консултант, ултраатлетка-модел и маратонец-супермен – лекторите в тазгодишния еднодневен семинар за активен живот Физкултура oтново не разочароват. Освен горните свръхчовеци, третото издание на събитието на Бегач обещава още по-богата програма в две зали и общо около дузина сериозни имена с академични познания и опит в дисциплините спорт, тренировки, мотивация, здравословно хранене, терапия и предпазване от травми.

Освен мотивиращи лекции, в програмата са включени и уъркшопи с инструктори, спортни професионалисти и кинезитерапевти, които би трябвало да дадат достатъчно добри насоки и практични съвети на всички заинтересовани от спорт и здравословно хранене. Сред българските имена разпознаваме такива титани като преплувалия Ламанша непрофесионалист Стефан Иванов, преминалия пеша от Мексико до Канада Петър Ванев и спусналия се със сноуборд от връх Ленин Владимир Павлов. Основните лектори също не са за изпускане.

Katie-Jane L’Herpiniere е единствената жена, прекосила самостоятелно Великата китайска стена. Изключителното предизвикателството й отнема скромните шест месеца, а изминатите километри са 4500 (или 102 маратона). Сред впечатляващите постижения на изумителната дама са преминаването от Белгия до Истанбул с велосипед, както и траверсът на ледената шапка на Патагония – до едно достойни изпитания за физиката и психиката, за които има какво да разкаже.

Вероятно помните Peter Thompson покрай миналогодишното му посещение в страната по време на своето благотворително предизвикателство за 44 маратона в 44 европейски държави за 44 дни. Маратонът на Thompson в София бе десетият му пореден и той успя да го завърши с подкрепата на Бегач. Каузата, за която британецът събира средства с проекта си, е насочена към хората с умствени и психични проблеми и цели да даде вдъхновение за предизвикване границите на мисълта и тялото.

Американецът Matt Fitzgerald е хранителен консултант на някои от най-популярните здравословни марки за храни в света. Книгата му How Bad Do You Want It? или Колко силно го искаш? излиза в превод на български език и ще бъде дискутирана по време на семинара.

Физкултура е на 10 март в Sofia Event Center (Paradise Center). Билетите струват 79 или 119 лева лева и могат да бъдат поръчани онлайн в сайта на събитието. Повече информация за събитието има тук и тук.