Последен валс с Babyface Clan и Voyvoda

© В. Христов

Русков и Babyface Clan се справят добре с, цитираме, възпламенителния аудио-визуален релапс на групата за седма поредна година, който обикновено се случва без излишни крясъци на 30 декември. Понастоящем членовете на групата записват нов материал в студиото и мислят да го реализират под формата на видео сингли през следващите месеци, но да видим. Преди това обаче, Babyface Clan ще изпрати противоречивата 2016 със стегнат сет от 15 парчета, седем от които не са звучали пред  публика.

След миналогодишното увеселение с Анимационерите, тогавшаните гости на Насо и групата издадоха нов албум и щастливо се разпаднаха до следващия път. Тази година титулярите са се спряли на великолепно непридвидимите алтернативни психопати от Voyvoda, които преследват безуспешно от няколко години, но поне досега те или ни заявяваха, че вече не съществуват, или изобщо не вдигаха телефона, което е доста невъзпитано, но на тях им отива. Съдейки по предишните им крайно интересни албуми Арамия, Изток и The West is Dead и винаги несигурното бъдеще, единственият им концерт в Terminal 1 е чудна възможност да наваксаме с изпуснатия пост-пънк и студен уейв за много време напред.

Babyface Clan и Voyvoda са в Terminal 1 този петък, 30 декември, след 21:00. Билетите струват 10 лева в мрежата на Eventim и 12 лева в деня на концерта и на място в клуба. Повече информация за събитието има тук.