Inc. No World, Elektro Guzzi, Finn Johannsen и StefaK в София

През първата половина на 2014 ReelFeel организира много приятен мини фестивал с Mount Kimbie, WhoMadeWho, DJ Krush и още половин дузина от най-интересните български диджеи в залите на Студио Орфей. Две години и половина по-късно, компанията организира ново нощно събитие в същия формат с ужасно актуално артисти, които не са за изпускане – лосанджелиска чувствителност и берлинско инструментално техно, какво повече?

Лосанджелиското дуо Inc. No World започва европейското си турне за съвсем пресния и втори поред албум As Light As Light (4/5 според Boyscout ревюто) именно от София и смята да започне вечерта с много приятен и благ урок по лирична и красива музика за бас, китара и съкровени вокали. Студийните музиканти Andrew и Daniel Aged са от онази болезнено актуална вълна футуристичен соул и арендби, роден в интимното съзнание на брилянтни композитори, но звучащ адекватно и в по-големи зали и фестивали.

Виенчаните Elektro Guzzi записват за берлинския лейбъл Macro и в момента обикалят Европа с чисто новия си албум Clones – интелигентно техно, изсвирено на сцена без компютри, а с бас, китара и барабани, както си му е редът. Музиката на бандата е приятна изненада за всеки незапознат и със сигурност впечатлен от нещата, които правят на сцена и тоталното размиване на стилове, пренебрегване на ограничения и какво ли още не.

Finn Johannsen е брилянтен диджей, журналист, колекционер (с повече от осем хиляди плочи), невероятен ерудит (в музикалния магазин Hard Wax) и читав управител на берлинския лейбъл Macro (в комбина със Stefan Goldmann), когото помним от едно паметно парти под звездите в Борисовата градина като част от готиния Mellow Fest. С три думи, истинска ренесансова личност, способна да измисля и прави легендарни сетове.

StefaK е друг отличен софийски герой с особен поглед към техното, който размеква коленете на всеки претенциозен слушател със силни сетове на Swine Riddim порецата и редица други ъндърграунд събития за ценители на този тип музика. Близкото му приятелство с KiNK, досегашният им опит с пинг-понг сетовете и деликатните намеци на последния във Facebook отпреди няколко часа гарантират много приятни изненади в сутрешните часове.

Inc. No World, Elektro Guzzi, Finn Johannsen и StefaK са тази вечер след 22:00 в Студио Орфей на бул. Самоков 60. Билетите струват 20 лева в Eventim. Входът за диджей сетовете след 01:00 е 10 лева. Повече информация за събитието има тук.