Falshimento дава думата на Жлъч и Стругаре

Стругаре © Теодор Фичев

Стругаре © Теодор Фичев

Ружин и Хадживеликов продължават да намекват кротко и заплашително за предстоящата ъндърграунд доминация на Falshimento с The Word – хип-хоп и spoken word концепция, която влиза ударно като литературоведско начало на компанията-майка. Проектът се оформя като идея за часове, след като двамата младежи от първото изречение решават да не пропиляват щастливата случайност с идването на Saul Williams в София, а да я ползват за ракетна площадка. The Word обещава серия от лайвове, печатни издания и видеоклипове, посветени предимно на, цитираме, екстремното жонглиране с богат речников запас. Saul Williams e ясен, но трябват още думи.

Falshimento ги намира при двама от най-оригиналните български гласове на сцената в момента – Жлъч и Стругаре. Първият е един от топ MC-тата у нас и всеки нов негов ред събира лайкитата като стой и гледай. Вторият игра лакти в носа преди около половин година, когато пусна Кучеядекуче – ироничен химн за разбито сърце и лице за махане, на фона на нагло свития Talisman от AIR. Сега записва тонове нов остър материал и се готви за сета си в неделя.

Видеосерията с двамата съвсем не е замислена само като промо за концерта на Saul Williams и Strugare в неделя. Ружин и Хадживеликов говорят за печатно издание с фотографии, текстове и предговор от Saul Williams с бутиков тираж и разпространение ала книжлетата на Frank Ocean и Bon Iver към всички предвидливи фенове. Двамата имат и още едно двойно събитие през декември под името The Double – цял уикенд с The Comet is Coming и Sons of Kemet.

Крайната цел на цялата упоритост? Aesop Rock в София в близко бъдеще. Уха. Falshimento са голяма работа, няма спор. 

Стругаре и Saul Williams са тази неделя в Mixtape 5. Билетите струват 25 лева в мрежата на Ticketlogic. Повече информация за концерта има тук.