Sky Ferreira превзема новия брой на Playboy

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

През последните няколко месеца, Playboy се справя безжалостно добре с трансформацията си в списание, което иска да стигне до по-зрялата (и масова) аудитория на чувствена еротика без зърна и иска да се гордее със смислените си текстове и теми, като едно време. Октомврийският The Renegades Issue не прави изключение – поне според редакторите, мъжете и жените на тези страници са рискували всичко, за да правят онова, което обичат и няма как да не променят мисленето ни за бизнес, музика, порно, комедия, компютърни игри и още доста неща. Освен типичните лайфстайл материали за впечатляване на жени, филипинска храна, електромобили, новия сериал Luke Cage, Предстоящата игра Mafia III и нарастващата популярност на ирландските марки за мъжки обувки, Playboy обръща внимание и на интересни и много сериозни персонажи като рапърa Vince Staples, актрисата Maggie Gyllenhaal, краля на боксофиса Kevin Hart, скейтбордиста Jason Dill, секс активистката Stoya, пънкарката Laura Jane Grace и, разбира се, Мис Октомври Allie Silva в сесия на Henrik Purienne.

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

В центъра на всичко и върху самата корица е певицата, модел и актриса Sky Ferreira. Едно от последните талантливи, независими (девойката няма мениджът или агенция), искрени, изтормозени и противоречиви момичета в съвременната американска попкултура получава абсолютна творческа свобода за участието си в списанието с фотографката и близка приятелка Sandy Kim и се отплаща с неретуширана сесия, две корици (първата такава в 60-годишната история на списанието, ако помним добре) и откровено интервю с легендарния актьор Bruce Dern. Ferreira е първото Playboy зайче със статут на креативен сътрудник и шеф на собствената си корица, която служи и за визуално въведение към нейния предстоящ втори албум Masochism.

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

Снимките за корицата и сесията на Ferreira продължават няколко месеца и са вдъхновени както от 60-тарския заешки костюм на Playboy, така и от 80-тарската естетика на Ferrari, филмите на David Lynch (девойката предстояща в предстоящия трети сезон на Туйн Пийкс) и електро пънк на Suicide. Розовата корица е снимана у дома с VHS камера на собствена светлина от моята лампа и озвучена от Into The Groove на Madonna. Руса амбиция отвсякъде. Втората корица е вдъхновена от Синьо кадифе на David Lynch и посветена на Alan Vega от Suicide. Снимахме в едно автокино, което винаги съм харесвала и смятам да използвам за някои от следващите си видеоклипове в близко бъдеще. Цялата фотосесия е вдъхновена изцяло от самата локация и филма на David. Слушахме Suicide и снимахме на фона на ярки фарове, прах и силен вятър. Беше много емоционално.

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

© Sandy Kim/Playboy

За да е пълен пакетът за всички формати, Ferreira режисира и мистериозно тийзър видео към проекта. Продуктивно момиче.

Октомврийският брой на Playboy със Sky Ferreira е на пазара от 27 септември и може да бъде поръчан тук. Част от интервюто с Bruce Dern и още снимки от сесията на Ferreira – тук. Още от съдържанието в броя – тук и тук.