The Plovdiv Edition: Artnewscafé на осем

Екипът зад Artnewscafé е виновен за огромна част от хубавите неща в Пловдив през последните десетина години. Посещаваме го всеки път, когато имаме работа в града, били сме приятели зад бара, включвали сме се в многобройните улични партита пред кафето по време на Нощта на музеите и галерии и останалите ежегодни фестивали и събития. Най-силното постижения на майка и дъщеря Сариеви, Виктор Янков, Стефка Цанева, Мартин Илиев и останалите симпатични момичета и момчета пред и зад бара е начинът, по който са го установили като място за приятелски разговори и размяна на идеи на две преки от идеалния център. Точно преди осем години, интериорът на Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев от MMXX architects и логото на Недко Солаков се разполагат деликатно в края на улица Отец Паисий, за да развива успоредната градска култура с фестивала Улица Отец Паисий и своите арт библиотека, мини книжарница, изложби в съседната галерия, месечени бюлетин за изкуство и сайт за арт критика.

Осмият рожден ден на кафето съвпада с деня на Съединението и празник на Пловдив, което означава голямо улично тържество с диджей сета на унгарския агент Emu Plusminus – симпатичен младеж с много сериозна фонотека от ню уейв, синтпоп, електро, краутрок и мутантско диско. Слушали сме го и преди в клубове като софийските Жул Верн и LOMO, великотърновския Там и виенския Club U. Ако искате да избегнете голямото софийско преселение и навалицата около предстоящата Нощ и тазгодишното издание на рекламния фестивал ФАРА, скачайте към рождения ден на Artnewscafe и пийте по едно за здравето на всички гореизборени. Специалната заря е подарък от общината.

Уличното парти за рожденния ден на Artnewscafé с Emu Plusminus е на 6 септември след 20:00 на ул. Отец Паисий 38 в Пловдив.