The Plovdiv Edition: All Together Now, Епизод 4

Отиваме в Пловдив заради четвъртото All Together Now парти на познатите лица зад artnewscafe, които искат да се съберат с приятели на Великден и да се разтанцуват сериозно с музиката на Саюлке (Мелформатор), Мартин (artnewscafe), Виктор (НОЩ Пловдив, Moleskin Broadcast) и Елена. И понеже концепцията на тези тематични вечеринки винаги е била заложена в общността около и зад бара на кафето, то няма как да не си направим един носталгичен разговор с четиримата герои в програмата за вечерта, които имат много общи и сантиментални истории, свързани с кафето.

Виктор

Виктор

Как и кога започнахте в artnewscafe?
Виктор: Беше лятото на 2008. На една прожекция на Future Shorts Веси (Сариева, собственик на заведението – бел.ред.) ми каза, че ще открива малък и културен бар с новини и търси хора зад бара. Тогава май отказах първоначално, после го видях и така близо четири години въртях чаши и приказки. Голям кеф.
Елен: Първо се запознах с Павката. Всеки, който познава това явление на човешката природа и мен, може да предположи как се е развила тази дружба. Октомври месец, 2011 – тогава минах зад бара. Бяха чудни времена. Срещнах изключителни хора и се превърнах в Елен, каквото и да значи това.
Мартин: Дойдох на интервю със слушалки и говорех на малко развален български. Разбрах, че съм ги спечелил, като коментираха колко съм висок и как ще стигам третия ред с алкохол. Това беше преди осем години. Бях млад.
Самуил: Хм, в една люта зима преди три-четири години. Тъкмо не бях завършил университета и се прибрах отново в Пловдив. Доста добро решение.

Какво ви доставя(ше) най-голямо удоволствие в работата?
Виктор: Работата след работа.
Елен: То не беше точно работа. Ние бяхме и си останахме семейство. С радостите, дертовете, промените и развоите. Да бъдеш част от това място значеше първо да се потрудиш да бъдеш приет, да докажеш на себе си, че химията се е получила и след това предимно да се забавляваш.
Мартин: Както преди, така и сега – позитивните хората. Техните идеи, истории и това, че за осем години си станахме близки и вече имам щури истории с тях.
Самуил: Бирата със сигурност е в челните места, но тя върви и с готините хора в кафето и музикалната селекция в Winamp-чето. Екипът също бе ключов фактор в приятната обстановка.

Елена

Елена

С какво са ви запомнили редовните посетители?
Виктор: Със същото, с което са ме запомнили и съседите – много рано затварях, сутрин.
Елен: Всеки с различно предполагам, но всички казват, че са били хубави времена. За мен това е повече от достатъчно.
Мартин: А де. И аз това се питам. Сигурно с това, че много говоря и все умни неща казвам, хаха.
Самуил: Както ме нарича един от най-редовните посетители, чиято самоличност ще запазя в тайна – Mick Jagger и Keith Richards в едно, хаха.

Какво е artnewscafe за вас?
Виктор: Тук трябваше да се наговорим да е едно и също – втори дом.
Елеn: Дом, колкото и банално да звучи. Но не само метафорично-носталгично. Направо си го бяхме обърнали на дом.
Мартин: Красимир Добрев и Елена Калпакчиева ме доведоха за първи път. Казаха, че е отворило ново място в Пловдив (преди това да стане нормално). Първоначално ми беше неудобно на масите, после свикнах, а сега вече се чувствам уютно. Както една приятелка каза преди време, малко е като секта. Обективно погледнато, май е права. За мен artnewscafe си е чист инкубатор.
Самуил: Със сигурност любимото ми заведение в Пловдив, но и един много приятен период в живота ми.

Самуил

Самуил

Къде сте сега, какво правите?
Виктор: Десетина метра на север в офиса на Open Arts. Там пак с НОЩни работи се занимавам.
Елен: Все още съм в Пловдив. Преди беше добре. Сега става още по-добре. Правя-струвам, пораствам.
Мартин: На дъното! (смее се) Не, издигнах се и от близо четири години съм управител на artnewscafe и разучавам навиците на новото поколение младежи. Не спирам да търся музика. С времето от самосебеси ми стана начин за почиване. Логично, пускането на музика ми стана хоби.
Самуил: Сега съм в Пловдив, не мисля да си ходя. Занимавам се с Мелформатор, диджействам тук-там, правя по някой къс дизайн, а скоро ще почвам работа като мениджър в клуб Void.

Какво сте замислили за семейното събиранe в събота вечер?
Виктор: The Lust and Sound of West Plovdiv.
Елен: Хубаво е когато хората спазват традициите. Обаче е още по-хубаво, когато създават нови такива. All Together Now е нещо, в което не малко хора влагат сърце. Замислили сме първо да сме всички, после да сме заедно, а традицията повелява това да е велико.
Мартин: Да ударя камбаната и да направим едно добро парти. От тези, дето има много хора, но само едно ядро от 150 човека ще започне в началото с танци и ще продължи до седем сутринта без да усети колко бързо е минало времето. И разбира се – само хитове! (смее се).
Самуил: Замислям доста парти музичка и да се полея обилно, но с мярка.

Мартин

Мартин

All Together Now е на 30 април след 22:00 в пловдивския клуб Void на ул. Братя Пулиеви 4. Входът е свободен.