Интервю: Яна, Марин и Даниел Лалови

© Васил Германов за adidas Originals

© Васил Германов за adidas Originals

Яна и Марин Лалови колекционират кецове и се грижат подобаващо за най-малкия член на фамилията, абсолютен гангстер и бъдещ sneakerhead Даниел – идеалната тройка за бързо блиц интервю за слабостта към маратонките и интересните истории от квартала като част от печатното издание за новия магазин на Adidas Originals в София, което спретнахме с Under The Line.

Колко чифта кецове имате в гардероба? Яна: Около двадесет изключително добре подбрани чифта. Не обичам да си купувам кец просто ей така. Марин: Спрях да ги броя след тридесетия, може би са около петдесет. Точната бройка няма значение. Важното е, че никога няма да са достатъчно.

Кой от двамата е с по-добрата колекция? Яна: Марин със сигурност, някои модели дори не ги и носи. Изчаква да си купим апартамент, за да построи инсталация с витрини и да ги постави в тях. Марин: На Яна са доста добре подбрани, докато аз купувам хаотично доста често. Моята колекция е по-богата и разнообразна, държа да имам от класики до нюскуул, докато тя избира само определени модели. Комбинация от двете би била перфектна.

Към чии кецове посяга най-често малкият? Яна: Малкият човек е много добро дете, но като всяко момче явно е супер палав. Търчи, бута и пипа всичко с широка усмивка и пищене на бебешки. Обожава да стои в коридора при всички обувки. Размята ги напосоки постоянно, но най-много се кефи да стъпва и огъва с два крака Superstar-а на баща си и този на дядо си! Марин: Даниел е много весело дете, обичам да го виждам усмихнат, независимо от повода. Последно му купихме един Tubular, който му е малко голям, но той, изглежда, му се зарадва, кaто го видя. Почти всяка сутрин посяга към модела, който съм избрал за деня, в опита си да ми попречи да отида на работа.

NMD, Tubular или Stan Smith? Яна: Tubular Moc Runner в кемъл цвят! Имам го и го обичам. Марин: NMD, защото все още нямам такъв в колекцията, но знам, че са супер леки, а и boost подметката не е за подценяване.

Разкажете някоя история от квартала? Яна: Цял живот живея в Лагера – доста готин квартал, обичам си го, има зеленина и тишина и в същото време си на петнадесет минути от центъра. Хората от квартала са задружни, постоянно има иницативи за подобряване на живота в него. Историите са предимно от юношеската възраст. Ходихме на дискотека в ритуалната зала и си правехме татуировки с неонов маркер, който светеше вътре. Марин: Родният ми квартал е в Плевен – Военна болница. Сега рядко се случва да се задържа там за повече от два дни, но всеки път се сещам за първите ми съприкосновения с уличната култура – по баскетболните игрища носеха Crazy 8, в залата, в която се учех да танцувам брейк, по-големите се надъхваха с Run-D.M.C. и носеха класическите анцузи на adidas. Оттам започна всичко.

Първата асоциация, когато чуете Adidas Originals? Яна: Че е време да си поръчам нов чифт кец! Сещам се и за сестрите Jenner, които постоянно ги снимат със Stan Smith-ове иTubular-и. Това е положението. Марин: We travel on gravel, dirt road or street / I wear my Adidas when I rock the beat / On stage front page every show I go / It’s Adidas on my feet high top or low. My Adidas на Run-D.M.C. от 1986. Един от първите незабравими тракове, които ме запалиха по тази музика.

Какво ви вдъхновява в работата и извън нея? Яна: Работя в ритейл бизнеса. В България този пазар не е особено голям, но успявам да намеря вдъхновение в продукта, който продавам. Извън работата се вдъхновявам от готини и умни хора, които имат на какво да те научат, да ти разкажат интересни истории. Вдъхновение намирам и в музиката. Марин: Гледам много видео клипове и филми, слушам и доста музика. Мога да кажа, че музиката винаги е била най-голямото ми вдъхновение както в работата, така и извън нея. Търся вдъхновение и във всеки градски фрагмент, докато съм навън или шофирам, тренировките с тежести също са доста вдъхновяващ елемент.

© Васил Германов за adidas Originals

© Васил Германов за adidas Originals

Останалите Boyscout интервюта с Мартен, Прея и Йордан Ангелов и Under The Line сесията на Германов и Горанов са в печатното издание Originals Sofia, налично в магазина на марката в Mall of Sofia.