Поверително от Белфаст

© Sarah Doyle

© Sarah Doyle

Indioteque продължава трудния си живот на организатор на читави концерти с поредната хубава и актуална група след Liima, A Place To Bury Strangers, Nite Fields и Dirty Beaches, която има намерение да разцепи възпитано малката зала на Mixtape 5 в началото на месец октомври. Северноирландската пост-пънк група Girls Names обикаля Източна Европа в подкрепа на последния си албум Arms Around A Vision, определян от критиката като пореден завой в седемгодишната им кариера.

The Line of the Best Fit го смята за мрачен, интелигентен и със сигурност един от най-креативните албуми за 2015 година, а Consequence of Sound пише за музиката на групата като за конкуренция между Nick Cave и Edwyn Collins кой да пише песните на Magazine. Сериозни думи за група, която продължава да се движи в периферията на музикалната индустрия и няма нищо против да се забавлява с клипове с под 100 хиляди гледания и непрекъснати експерименти със звука и личностния екзорсизъм на вокалиста Cathal Cully. Именно подобни групи няма какво да губят и свирят жесток пост-пънк за танцуване.

Girls Names свирят в малката зала на Mixtape 5 на 7 октомври след 20:00 часа. Билетите струват 20 лева в мрежата на Ticketlogic и 25 лева в деня на събитието. Повече информация за събитието има тук.