Пет причини за басейн парти в петък вечер

Басейнът на хотел Родина преди трансформацията

Прекалено рано е да вадим банските Orlebar Brown от разпродажба в подготовка за предстоящшия летен сезон, но спокойно можем да добавим живописния басейн на хотел Родина в списъка с дестинации за довечера заради The Pool Party  новият епизод от кампанията Absolut Reinvent, която преоткрива неочаквани и непознати места със симпатични градски хора, добра музика, коктейли и инсталациите на съвременни български артисти, които трябва да познавате. Така де, сещаме се за поне за пет основателни причини да изпием по едно poolside довечера.

Александър Осенски

Златимир Араклиев © Александър Осенски

Факторът Араклиев. Бавно и сигурно Златимир Араклиев се налага като един от най-иновативните български фотографи и визуални артисти, който продължава да се развива и да експериментира смело без да се съобразява много-много. Запазената му марка от игра със светлини, форми, текстура и фокус, която познавате от безкомпромисните модни сесии за EVA или огнената обложка на Tricky, този път ще бъде пречупена през призмата на виртуалната реалност в интересната мащабна инсталация Everything Lives

Басейнът. Спорно дали всичко, което не е до море, е провинция, но несъмнено партито на басейн е има-няма 50% по-обещаващи от всяко дрго. Дори да говорим за празен басейн в нефункциониращ (поне за момента) хотел. Организаторите от Перно Рикар България имат опит в организирането на събития на същото място с MyBeatLive партито на Ballantine’s в панорамния пиано бар/стриптийз бар двадесетина етажа по-горе преди време.

Doo

DJ Doo

Саудтракът за вечерта. Ако сте пропуснали последната сръбска вечер на фондация DOMA Art, няма страшно – без паника от словосъчетанието балкански диджеи. Довечера може да наваксате сериозния пропуск с DJ Doo от белградския електронен лейбъл Beyond House (спейс диско + дийп хаус), турчина Ali Güney, който върти диско фънк в сръбската столица от десетина година, и родния диско другар Mr. Vanderley.

Най-добрите бармани в града в момента. В дните преди партито басейнът е поле за изява в барманския конкурс Absolut Invite – барманите от най-добрите софийски нощни заведения кръстосват шейкъри, за да се доберат до световния финал в Швеция. Очакваме барманският екип на Reinvent да си води подробни бележки и да изскочи с доста добри коктейли довечера.

Mr. Vanderley

Mr. Vanderley

За нощното разнообразие. Любимо занимание на софиянци е да мрънкат как няма нищо интересно в столичния нощен живот, все едно живеешите в Ню Йорк кръстосват различни клубове всяка вечер. Еми, има интересни събития в града, а читавите клубни места са твърде малко и има защо да ги насърчаваме и обичаме. Няма лошо да им изневерим за една вечер, нали така? Да преговорим: празен басейн в легендарен столичен хотел, балкански диджеи, магьосникът Араклиев, прилични коктейли и най-хубавите момичета в града, какво повече можем да искаме от парти в петък вечер?  

Absolut Reinvent The Pool Party е тази вечер от 23:00 часа. Входът е 10 лева.