Видеотека: Abra

ABRA – онова съседско момиче с черни кубинки, бели хавлиени чорапи Nike, невинен поглед, порочни дрехи, бомбъри на Alpha Industries, лъстив и минималистичен 80-тарски женски поп с дръм машини и синтезатор, проникновени текстове и красиви клипове, които представят самоуверената и едновременно с това чувствена страна на голямата надежда на американското независимо арендби. Dark Wave дукесата на Awful Records става принцеса в новото си EP и пуска ново видео – добър повод да си припомним най-добрите и сексапилни моменти в сериозната й видеография до момента, седмица преди концерта на девойката в София.

Нискобюджетното видео към Needsumbody от есента на 2014 е есенция на най-доброто от Abra още в първия проект за Awful Records – мистично горско парти с работещ телевизор, ниско парзаляне с кънки и близки планове на красивото й лице като визуализация на 80-тарския бийт с директен текст.

Diamonds & Gold ангажира целия колектив от видео и аудио магьосници в Awful за още една боса нощна приказка с прекалено големи бели анораци, стряскащи абсолютно черни очи и голи крака.

Ресицираното от Abra и монтирано от Father видео към хитовото Roses е близък и на моменти мракобесен поглед към спалнята и велосипедния парк на самоуверената Лолита от Атланта, щата Джорджия. Фойерверките в края на клипа определено си заслужават.

U Know вдига нивото с добре премерен символизъм (същите черни очи от Diamonds & Gold), късоподстригано момче с вид на руски скинар, самотни вани и силни обяснения в любов и раздалечаване.

Hair Like Water Wavy Like The Sea e готиното парче на Tommy Genesis, в което Abra се отчита предимно с припеви, нежни беквокали и ролята на дългокоса ърбън русалка по бреговете на непознато езеро.

Масовата публика познава Abra най-вече заради прелестния сингъл Fruit и любовното Маями видео с модела Deng. Колкото и да е драматична историята в сюжета и самата песен, поне се развива в доста приятел апартамент.

Come 4 Me е едноминутен визуален експеримент и тийзър към новото EP Princess със същите почернени очи и още сексапилни танци.

Макар технически погледнато да няма нито дума в Big Emblem Benz, Abra шофира Mecredes-a от заглавието в дивата пустощ и прави запомнящо се участие по бански в басейна и караваната на шефа на Awful Records.

Последното видео на Abra към Crybaby ще ощастливи всеки почитател на Boold Orange и момичешките танци с подскоци и безкрайно завъртане по залез слънце.

Жестока мадама, нали така?

ABRA е в YALTA CLUB НА 21 ЮЛИ. Вратите отварят в 21:00. Билетите струват 25 лева в мрежата на EVENTIM и на място в Yalta Club и 30 лева в деня на концерта. Капацитетът на залата e силно ограничен.