Ханис Багашов режисира нов клип за Les Animaux Sauvages

Освен със стряскаща продуктивност (един-два албума на година минимум), Les Animaux Sauvages могат да се похвалят и с голям късмет в готините видеоклипове. Когато не снимат декадентски истории с Жоро Манов, Сибила, Чарли и Насо се доверяват на изключително младия Ханис Багашов за Nick The Gimp – симпатично стилизирана видео история за дълги палта, PVC тренчкоти, гущери и опасни връзки.

Видеоклипът към последния сингъл на групата всъщност е курсова задача за родения през 1999 в Северна Македония симпатичен младеж, който учи филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ и има доволно обещаващо портфолио от проекти в развитие и предишни участия на фестивали. Снимахме в началото на тази година, а в края на миналата трябваше да изберем изпълнител. Една вечер моята много близка приятелка Калина Стоянова предложи Les Animaux Sauvages и даже ме свърза веднага с Сибила.

Nick the Gimp е естествения избор за Багашов при прослушването на новия им албум, а бандата му дава пълна свобода за концепцията на клипа. Знаех, че искам онзи невъзпитан Nick, който закача Сибила, да бъде наказан от Иво и Насо. Освен да наказват, танцуват и дебнат с американски мускулести коли, тримата танцуват, правят шармантни движения с ръцете и въобще се държат така, както на енергичните си концерти.

Багашов не споменава кои са конкретните референция зад красиво заснетата и осветена визия на Nick The Gimp, но твърди, че с течение на работния процес постепенно се загубват и претопяват в нещо друго. Важното беше визуалните знаци, връзките между персонажите и различните локации да се свържат хомогенно. Не мисля, че имаше трудни моменти, най-лесно се работеше с групата, а най-смешното бе, че имахме и една кокошка на снимките, която малко позабравихме в тоалетната, затворена в една кутия. Спеше си спокойно докато си чака реда, но той така и не дойде. Някои хора на снимките дори не разбраха за нея.