Kenny Glasgow има живот и след Аrt Department

Ново, 25.03.2015: Kenny Glasgow е приет в болница и няма да успее да се присъедини към партито. Клубът все пак ще работи, Стефан Попов отговаря за музиката.

Черно-бял сериозен портрет на мъж с мустак и кожени/черни дрехи на сив фон може да означава само едно – снимка на модерен канадски диджей, част от новата монотонна електроника и морфиново техно покрай Crosstown Rebels и Damian Lazarus. Kenny Glasgow е познат като едната половинка от Art Department, която се включваше и като вокалист с много разпознаваем глас в суперуспешните албуми на групата, преди да се отдели от дългогодишния си приятел Jonny White и да започне да се налага отново под собственото си име. Това съвсем не ознчава, че кариерата му започва едва през 2009 с първите успешни тракове на Art Department. Kenny започва да се занимава сериозно с музика още в началото на 90-те години първо като организатор на нелегални техно партита по складовете в околността, а после и като диджей в клубовете на Торонто и резидент на световно известния нощен клуб Industry.

Първият му микстейп Toronto Mix Sessions е последван от дебютния солов албум Taste for the Low Life, излязъл малко преди да се присъедини към Art Department, да издаде два прилично успешни албуми и да прекара следващите пет години в непрекъснато световно турне на всички континенти. Миналата година Glasgow напусна Art Department, за да се съсредоточи отново върху самостоятелната си продукция и най-после да довърши втория си изцяло авторски албум, който предстои да излезе. Съдейки по последните му записи, сетове и ремикси, стилът му продължава да се върти около усещането за емоционални, измъчени и убийствено депресиращи вокали, разпознаваеми от първата секунда.

Kenny Glasgow свири в Yalta Club тази събота след 23:00. Входът е 20 лева.