Джентълменски багаж: Chivas Regal х Globe-Trotter

Историята на легендарната английска марка за куфари Globe-Trotter започва далеч от Острова в немската провинция Саксония през 1897, преди компанията да се премести за постоянно в Обединеното кралство 35 години по-късно и да затвърди репутацията си на отговор на френската къща Goyard от другата страна на Ламашна. Добрите думи за издръжливостта и лекотата на Globe-Trotter не са преувеличени – куфарите на марката са тествани и оценени в полеви условия от изследователите Robert F. Scott по време на злополучната антарктическа експедиция от 1912 и Edmund Hillary на Еверест през 1953, английското кралско семейство и особено Кралица Елизабет II, която пътува с Globe-Trotter и до днес, Winston Churchill, който работи с куфарчето Dispatch през 1924, пилотите от кралските военновъздушни сили и екипажите на British Airways. Всеки куфар на Globe-Trotter се изработва на ръка във фирмения завод в Хартфордшир от дългогодишни служители, които използват техники и машини, датиращи от Викторианската епоха. Говорим за скромните 98 отделни процеса, които отнемат точно 10 дни, 9 часа и 35 минути и могат да бъдат проследени нагледно в образователното видео по-долу. Куфарите на английската марка са направени от вулканизиран фибър – материал с английски патент, тегло като на алуминий и издръжливост като най-добрата кожа. Съвсем очаквано, всеки модел на Globe-Trotter е създаден с устойчивата мисъл да надживее своя собственик и да бъде завещан на следващото поколение по подобие на добрите часовници.

Предвид дългогодишната си история и традиции, Globе-Trotter е подходящ партньор и за четвъртата лимитирана колаборация на Chivas Regal Made for Gentlemen. Двете компании се събират за ограничена колекция от три продукта за колекционери на уиски и страстни пътешественици, а именно лимитирана метална кутия за новата бутилка 12-годишен Chivas, пътнически куфар за ръчен багаж и огромен параходен куфар за колекционери със страст към миналото.

2

Дизайнът на металната кутия е вдъхновен от силуета и основните елементи в куфарите на Globe-Trotter и стикерите разпознаваемия силует на различни градове, които лепим от време на време при липса на достатъчно добри магнити като спомен за поредната добра дестинация.

Неустоимо привлекателният класически куфар за ръчен багаж с колелца (вижте как може да го спечелите в условията най-долу) следва почти дословно силуета на класическия модел Centenary, създаден с мисълта за кратки бизнес пътувания и уикенди извън града. Този куфар се събира в отделението над седалката на повечето авиокомпании (без нискотарифните, най-вероятно) и се набива на око отдалеч заради тъмночервения си цвят, дръжките от дърво и кожа и грубо полираните метални елементи върху корпуса.

Огромният параходен куфар на Globe-Trotter и Chivas е съвременен вариант на отдавна забравените сандъци за пътуване по вода и релси в десетилетията преди навлизането на реактивните самолети. Далеч сме от мисълта, че подобен мини-гардероб за мъже има практично приложение извън дома, освен ако не пътувате с персонал, обаче не можем да останем равнодушни към безупречната изработка от вулканизиран фибър, американски бял дъб от старите бъчви на Chivas и ръчно гравирани плаки от медните казани за скоч уиски. Параходният куфар има специални отделения за обувки (спомен за колаборацията с Tim Little през 2012), девет часовника (Bremont през 2014), дъбови закачалки за костюми (Patrick Grant през 2013) и много сексапилен мини бар с огледален гръб, където да сервирате малко уиски за големи приятели. Удоволствието струва 12 хиляди паунда и се произвежда по поръчка, но с благородна цел – приходите от неговата продажба отиват за благотворителност.

Лимитираната кутия на Chivas Regal и Globe-trotter е в магазините. Участвайте в играта на Boyscout и Chivas Regal за един куфар с колелца като споделите снимка на най-важните неща, с които пътувате, в Instagram или Facebook с хаштаг #boyscout и #chivasmadeforgents не по-късно от 15 декември. Пълните условия на промоцията са тук.