Интервю: Isabel Marant

© H&M

Isabel Marant създава дрехи със семпъл дизайн, мъжки кройки, луксозни материи, силен безгрижен характер и романтичен бохемски дух, изначално присъщ на французите, който обичаме. Доскоро марката на парижката възпитаничка на Studio Bercot се въздържаше да представи мъжка колекция като допълнение към супер успешната дамска линия. Поредната дизайнерска колаборация на шведския гигант за масова мода H&M й дава възможност да се пробва със създаването на перфектния бохемски мъжки гардероб: вълнени палта с перфектна кройка, дебели пуловери и жилетки, които служат и като връхно облекло, кожени панталони за по-освободени момчета, тишърти и блузи в сиво и бяло или с етнически щампи, панталони с принтирани кантове и графични мотиви, велурени боти и хубави аксесоари в мултикултурния стил на Marant. Десетина дни преди дебюта на колекцията по света и в България разговаряме с Isabel Marant за Serge Gainsbourg, най-важните черти на нейната естетика и по-добрия сезон за мъжка мода.

© H&M

Опишете процесът на създаване на вашата първа мъжка колекция? Isabel Marant: Не бе по-различен от начина, по който дамската колекция на Isabel Marant. И двете споделят един и същ безгрижен дух. Вдъхнових се от реалността около самата мен и измислих един съвременен неформален гардероб за мъже.

Пробвате всички свои модели преди всички останали. На кого се доверихте този път? IM: Приятелите и моят съпруг бяха доверени помощници в целия процес от измислянето на отделните модели до фактическото реализиране на цялата колекцията, нямаше как да не разчитам изключително много на техните идеи и обратна връзка.

Ляво: Бял и сив тишърт, 45 лв. Панталон, 179 лв. Дясно: Палто, 299 лв. Тишърт, 45 лв. © H&M

Предвид по-разнообразните материи, плетива и безкрайни възможности за наслагване, есента ли е по-добър сезон за мъжка мода? IM: Не смятам, че есента е по-добър сезон за мъжката мода от пролетта. Със сигурност има повече възможности за комбинираме, наслагването ме интересува доста сериозно, но се чувствам най-добре, когато работя за постигането на особено отношение и атмосфера. Искам колекцията да изглежда безгрижно, да насърчи мъжете да мислят по този начин, да възприемат това усещане и да го адаптират към своя собствен стил. Харесвам идеята за перфектно несъвършенство, а то не се ограничава до определен сезон.

Нещо назаем от дамската колекция? Готови ли сме за ежедневни кожени панталони? IM: Надявам се, че обикновени мъже са готови за кожените панталони в ежедневния си гардероб, стига да ги носят безгрижно и свободно. Принтовете, бохо детайлите и правите кройки на връхното облекло са общите черти на дамската и мъжката колекция в колаборацията с H&M. Най-важното в колекцията са достъпните цени на панталоните, едрата плетка при пуловерите и вълнените жилетки, които могат да бъдат носени и като връхно облекло. Бих насърчила дори и жените да си ги купят.

Ляво: Вълнен пуловер, 199 лв. Панталон, 100 лв. Велурени боти, 299 лв. Център: Вълнен пуловер, 179 лв. Тишърт, 60 лв. Панталон, 179 лв. Велурени боти, 299 лв. Дясно: Палто, 299 лв. Тишърт, 45 лв. Панталон, 179 лв. Велурени боти, 299 лв. © H&M

Вашето име е синоним за бохемски френски шик? Бихте ли описали любимите си персонажи? IM: Французите, които обичам, са определено безгрижни и спокойни, леко ексцентрични и особени, но все пак много чаровни. Сещам се за Serge Gainsbourg: изглежда като абсолютен либертинец и откровен бунтар дори и с костюм.

Вълнено палто, 399 лв. Вълнена жилетка, 249 лв. Памучна блуза, 100 лв. Кожен панталон, 499 лв. Памучен панталон, 179 лв. © H&M

Колекцията на Isabel Marant за H&M е в новия магазин на марката в София на бул. Витоша 6 от 14 ноември. Можете да спечелите вълненото мъжко палто от снимката по-горе в S, M или L размер като направите следното:

1. Оставете коментар под това интервю с любимите си френски кино актьори и музиканти, двете си имена и валиден имейл.
2. Харесайте страницата на Boyscout във Facebook.
3. Харесайте публикацията за тази игра в нашата страница във Facebook.
4. Харесайте страницата на H&M във Facebook.

Разиграваме и утешителни награди – две двойни покани за предпремиерата на колекцията на 13 ноември в новия магазин на H&M, които ви дават възможност да я разгледате/купите и да използвате 25% отстъпка на останалата колекция в магазина. Играта приключва на 12 ноември, вторник, точно в 12:00. Името на победителя ще бъде изтеглено на случаен принцип още същия ден и обявено тук. Победителят ще бъде уведомен лично по имейл. В играта нямат право да участват служители на Бойскаут ООД и H&M България. Под служител се разбира всеки пълнолетен мъж или жена с договорни отношения с една от двете страни. Само по едно участие/имейл/коментар на човек. Бойскаут и H&M България ще подсигурят доставка на наградата по най-удачния начин за победителя от играта. Не е възможна размяна или получаване на паричния еквивалент на наградата. Успех.

ВАЖНО: H&M България и Boyscout Magazine нямат нищо общо с писмото от handm.promo@gmail.com, което сте получили преди малко. Наградата не е изтеглена, не разпечатвайте никакви промо кодове, натиснете REPORT SPAM и очаквайте обявяването на победителите в играта на нашата страница – http://bit.ly/17HERQm

12.11.2013/15:30. Имаме победител – жена. Вероника Казакова печели мъжкото палто на Isabel Marant за H&M, а Християн Димов и Симеон Георгиев – двойни покани за партито утре. Честито! Ще се свържем лично с тях, за да се разберем как да получат наградите. Снимахме и видео с тегленето, но в бързината сме забравили за фокуса.