Проходими при зимни условия

Обикновено минаваме през Foot Court заради добрата селекция на удобни спортни обувки от New Balance, Asics и Vans, атлетични улични марки като Majestic Athletic и Diamond Supply Co и редки модели от серията G-Shock на Casio, но няма как да не обърнем внимание на т.нар. sneaker boots модели на Nike – стабилни луноходки, създадени да издържат на всякакви номера на времето и насочени най-вече към феновете, който не искат да се разделят с любимите си Air Force и Air Max дори в най-сериозната зима. Nike ги нарича Sneakerboot, а аналогията на Das Boot на Wolfgang Peterson едва ли е случайна. Както подсказва самото им име, sneaker boots моделите съчетават комфорта на меките подметки и класическия дизайн на класическите кецове с издръжливостта и непромокаемостта на хубавите боти като Timberland и Red Wing, без да се прави особен компромис с дизайна за сметка на функционалността, което е добре дошло за всеки фен на кецовете на Nike. Подготвянето на публиката за настоящата (мъжка, не че няма и женска със същите супер модели) колекция на американската марка започна още миналата година с миналогодишния Air Force 1 Duckboot? Lunar Force 1 (339 лв., снимката горе) е естественото му продължение за зимата с много здрава годна част от два вида кожа, контрастна гумена подметка в бяло и жълто с масивен грайфер, лепена предна част и здрави шевове по останалата част, watershield етикет, който се предполага, че оказва абсолютната водойстойчивост (предстои да ги пробваме дали се справят и с вирове и малки рекички), дебел подплатен език доста елегантен профил и цветове, които напомня повече за ботишите на Red Wing, отколкото за класическите Timberland.

Air Max 90 (359 лв.)  в т.нар. разцветка Blackout са именно високите обувки, които си представяме с антиутопичните колекции на Demobaza от последните години – air max технология с безкрайно удобна подметка, няколко вида кожа в черно и графитено сиво с различни шарки, допълнително импрегниране на повърхността за най-добрата възможна водоустойчивост, дебели кръстосани връзки като при моделите на Bernhard Willhelm за Camper и по-голяма височина от стандартните високи модели, за да покриват по-добре глезените и долната част на прасеца. Air Max 90 се предлага и в комбинация от тъмнокафяво (бордо) и оранжево на същата цена.

LunarFresh (289 лв.) е най-интересната и високотехнологична интерпретация на sneakerboot концепцията на Nike в нетипични за сезона ярки цветове, която изглежда еднакво добре подготвена за преходи в планината, бетонни кортове и баскетболни игрища и тартановите настилки в неотоплените спортни зали в Студентски град и още много други. Дизайнът на този олекотен модел с удобна мека подметка с няколко пласта Lunarlon пяна очевидно е вдъхновен от някои от най-известните трейнъри за бегачи на Nike. Мрежестата горна част в покрита с водонепромокаем дишащ материал, който пропуска влагата само отвътре навън. Не сме много сигурни, че мрежестата горна част е най-подходящия вариант за целта, тъй като едва ли може да се сравнява по издръжливост с истинската кожа и велура, но това е положението – подлежи на проверка. Гумената подметка подсигурява перфектното сцепление на всякакви зимни повърхности и предпазва от смъртоносни пируети, освен ако не сме прекалено схванати в краката. Вълнената подплата пък държи топло и на отрицателни температури, докато контрастната и светлоотразителна подметка повишава видимостта през нощта и вероятно може да ни спаси от някой разсеян шофьор докато бягаме в кишата. И все пак за разлика от другите два модела, LunarFresh май си остава най-подходящ за студените есенни дни.

Foot Court е на Витоша 79. Повече информация на +359 885 462 446. Спечелете един от моделите тук чрез играта на Boyscout и Foot Court – Like  на тази публикация в нашата Facebook страница и Comment под нея с името на модела, който искате да спечелите + няколко думи защо. Теглим победителя в понеделник.

Правила на участие
1. В играта могат да участват всички, изпълнили условията по-горе, с изключение на служителите на Бойскаут ООД и Импакт Дистрибюшън ООД.
2. Победителят ще бъде изтеглен измежду всички участници, изпълнили условията на играта, на случаен принцип с Random Line Picker (http://textmechanic.com/Random-Line-Picker.html)
3. Организаторите на играта (Бойскаут ООД и Импакт Дистрибюшън ООД) ще обявят победителя на своите Facebook страници на 28 ноември и ще се свържат с него. При липса на отговор от изтегления победител в следващите три дни, организаторите ще изтеглят нов победител.
4. Наградата е лична, не може да бъде заменяна или преотстъпвана и няма паричен еквивалент. При липса на номер или невъзможност за предоставяне на конкретната награда по вина на организаторите, същите се задължават да компенсират победителя с награда с паричен еквивалент, близък до този на оригиналната такава.
5. Победителят ще получи наградата си на място в магазин Foot Court или по куриер след предварителна уговорка само на само на територията на България. За адреси в чужбина се използват услугите на Български пощи. Организаторите не носят отговорност за изгубени, недоставени или забавени пощенски пратки. Организаторите не поемат транспортните разходи и разходи за настаняване на победители, които искат да получат своята награда на място в магазина.
6. Организаторите си запазват правото по всяко време да променят или допълват официалните правила за участие, като промените влизат в сила веднага след публикуването им на тази страница.
7. С участието си в играта участниците приемат официалните правила и се съгласяват да спазват условията и сроковете на играта.
8. Организаторите си запазват изключителното право да прекратят или анулират играта без предизвестие при наличие или съмнения за манипулация, измама или всякакви други уронващи престижа събития.