Сръбска вечер

Дома организира вечер сръбската съвременна култура с няколко интересни имена от Белград, които ще се метнат до София довечера за прожекцията на филма на младата режисьорка Tamara Drakulic и диджей партито на Doo и Bagheera. Сюжетът на нискобюджетния филмов пътепис Okean се върти около презокеанското пътешествие на Tamara, натоварена с мисията да разпръсне праха на приятеля си Tony в Тихия океан, след като е била плътно до него в последния му път през последните месеци.

Програмата за вечерта продължава малко по-оптимистично със сръбското електро и итало диско на Dusan (Doo) Predojević – един от основателите на лейбъла Beyond House, организатор на партитата в интересните белградски клубове Drug§tore и 20/44 и основен виновник за сериозния прогрес на местната ъндърграунд сцена. Второто име в лайн-ъпа Bagheera Münchgstettner започва да записва своите сетове през 2011 и определя стила си с най-идиотското определение, което сме чели някога (вулканичен водопад с русалка домакиня в дискотека с музика, която идва от банята на майка ви, музика, която някой друг слуша, докато се надсмива над вашите снимки – wtf?-бел.ред.). Можем да му имаме доверие обаче заради редовните сетове в споменатите по-горе клубове и културния център Grad. Сетът му в София е първото му участие извън Сърбия.

Безплатната прожекция на Okean е тази вечер от 18:30 във Vivacom Art Hall. Диджей партито с Doo и Bagheera е в Жул Верн след 23:00. Вход – 5 лева.