The Plovdiv Edition: The Coathangers в Капана

Не оставяйте хипстърските тишърти и татуирани ръкави да ви подведат. The Coathangers са много сериозно рокендрол трио от Атланта с четири албума в дискографията и много турнета в Щатите и Европа, които решават да се отбият за безплатен гиг в Пловдив, единствената българска дата от настоящата им европейска обиколка. Julia Kugel, Stephanie Luke и Meridith Franco споделят вокалите в различните парчета и често си разменят настроението за повече разнообразие, но въпреки това въобще не свирят на ташак и се справят доста добре и леко шумно с китарите и барабаните.

Още от едноименния си дебют през 2007-ма година групата не спира да очарова запознатата публика със своя флиртаджийски, отровен и безцеремонен китарен рок. Последният албум на групата Suck My Shirt е също толкова първичен като дебюта, но и много по-зрял и убедителен опит за овладян гаражен рок, сърф поп, ноу уейв и пост-пънк енергия с три-акордни прогресии. Много симпатични мадами, няма две мнения по въпроса.

The Coathangers свирят безплатно на откритата сцена The Core (Ядрото) в пловдивския квартал Капана неделя вечер, седми юни. Повече подробности за събитието има тук.