Soul Fiction в София и Варна

Soul Fiction (Soulful Traveller & George Quest) © Георги Стоилов

Soul Fiction (Soulful Traveller & George Quest)

Funkusion ни кани на поредното парти на проект, когото тепърва ще опознаваме сериозно при добро желание и от двете страни. Афро/латин/дийп/соул колективът с достатъчно красноречивото име Soul Fiction (George Quest и Soulful Traveller) обича да се забавлява с импровизациите на различни гостуващи музиканти музиканти като Живко Василев, който се включва на живо със своя кавал на партито тази събота. Събитието е генерална репетиция за серията морски партита през юни и август в Cubo.

Cincity

Cincity

Първият гост на Soul Fiction на морето е дългокосата девойка Cincity (20 юни), която пердаши много ритмични сетове с африкански вибрации, фънки бийтове и соулфул мотиви. Макар да е позната предимно в Холандия като редовен участник в Amsterdam Dance Event (ADE), мацката страни от тамошната транс сцена и оползотворява африканските си корени за много енергични гигове и свежи танци с публиката.

Zepherin Saint

Zepherin Saint

Следващият гост на Soul Fiction, Zepherin Saint (22 август), навлиза в лондонския ъндърграунд още преди три десетилетия на 13 като обикновен хамалин на техника само защото е прекалено малък, за да присъства на партитата. Работата му в революционния за времето си магазин за плочи Black Market Records го сблъсква с музиката на отците Frankie Knuckles, Tony Humphries и David Morales. Zepherin Saint е основател на лейбъла Tribe Records, един от най-силните издатели на дълбока, соулфул и афрохаус музика в момента. Наш човек, откъдето и да го погледнем.

Soul Fiction е на 30 май, събота, след 22:00 в Tell Me. Входът е безплатен до полунощ и 5 лева след това.