Diplo и Seth Troxler рамо до рамо. На остров. Само в БГ!

Thomas Wesley Pentz e симпатичният електронен продуцент с три награди Грами, милиарди стриймове и гледания и Wikipedia, на която може да завиди дори и Исус. Така де, телефонният указател и колаборации на Diplo са нещо като кой кой е в съвременната поп и електронна музика (превод: абсолютно всички до Beyoncé, The Weeknd, Madonna, Bad Bunny и отвъд).

Вместо да пердаши радиофонични хитачки с най-извесните и да обикаля света, Diplo не се свени да издаде и кънтри албум през 2020 (Thomas Wesley Chapter 1: Snake Oil), а защо не и ембиънт такъв (ММХХ) – всичко това докато продължава да развива лейбъла си Mad Decent.

Seth Troxler е културен коментатор, арт куратор, ресторантьор и предприемач. Синът на каубои и баптистки свещеници от Мичиган има особен поглед към съвременната електронна музика и култура не само като талантлив продуцент, но и като доста сръчен диджей и селекционер, който се мести от Детройт в Берлин още като тийнейджър и дебютира в Панорама бар само на 18. Освен да катери планинскивърхове за благотворителност, напоследък Seth се отдава и на проекта си Lost Souls Of Saturn, познат с аудиовизуалната си инсталация Transmission в лондонската галерия Saatchi.

Seth и Diplo имат един съвместен трак заедно с Desire (Waiting For You) отпреди година и половина и очевидно се познават добре. Не се сещаме друг път да сме ги виждали да пускат рамо до рамо (на остров!) на Балканите и наоколо, още по-малко в България, затова се засилваме като за последно към Порт Бургас, натоварваме се на корабчетата за остров Света Анастасия и очакваме да ни разтанцуват с мръсниишко електро и дълбок хаус. Но преди това преговаряме малко от последните им сетове в YouTube:

Diplo в лондонския клуб Troxy за превземането на Higher Ground.

Lightning in a Bottle. пак Дипло.

Diplo в клуб Space Маями, 2023.

Seth Troxler на Creamfields North миналата година/

Diplo и Seth Troxler са на Solar Island (остров Света Анастасия) в Бургас на 11 август, петък, от 23:00. Билетите струват ??? лева в Eventim. Повече подробности за събитието има тук.