Три момчета, три години Бетон и един Ron Morelli в събота

Батальонът се строява за пореден път: Христо Пенчев (Risto), Йордан Грозданов (Linear Output) и Филип Георгиев (Phlp.) от Бетон © Портрети от Десислава Панчева и колаж от Петър Грудов

Йордан Грозданов, Филип Георгиев и Христо Пенчев от колектива Бетон са най-якият проводник на добрата техно (и в по-специални случаи хаус) музика в града напоследък. През последните три години Linear Output, Phlp. и Risto са се специализирали в организирането на партита и пускане на музика в тъмни, индустриални помещения от гол бетон, в които може спокойно да се загубите от реклама, чалга, суета, корупция и кич поне за вечер.

Тримата правят всичко сами, често на мускули и винаги от чист ентусиазъм. Не искаме да губим независимостта си е отговорът, който дават безотказно, ако ги питате защо все още не са се хванали с някой бранд. Похвално, за тези три години момчетата успяват да се наложат като един от задължителните елементи в независимия софийски нощен живот, хвърлят дузина запомнящи се партита (излизаме къде на нулата, къде малко отгоре, къде на малка загуба, но сме оптимисти, друго е важно) и не спират да откриват нови звуци за все още сравнително скромната си, но супер лоялна публика.

За третия си рожден ден тази събота Бетон си/ни подарява вечер с един от личните герои на тримата – американецът Ron Morelli. Злият гений зад култовия лейбъл L.I.E.S. небрежно клати сцената със супер разчупена звукова естетика, родена в тесен кръг в Ню Йорк. Световно признат (и често имитиран), Morelli стои в епицентъра на тази нова вихрушка и продъжава да разбива представи и очаквания с всеки нов ход, винаги търсещ промяната във всяка нейна форма, споделят момчетата. Вярваме им безрезервно и се стягаме за (поредното) силно издание на Бетон.

Третият рожден ден на Бетон с Ron Morelli е на 11 май след полунощ в Underground Gallery (ул. Владайска река 4). Билетите струват 22 лева онлайн в Resident Advisor. Повече информация за събитието има тук.