Гаражният рок на The Noise Figures

Inner Ear Records атакува лека-полека българската сцена с гърците от The Noise Figures – атинското дуо на Stamos Bamparis и George Nikas, което свири мръсен рокендрол поне като за петима и може да се похвали със силен гаражен звук от бързо запомнящи се китарни рифове и хубави мелодии.

Двамата музиканти са свирили в доста местни инди рок проекти преди и различни 90-тарски гръндж формации, преди да се съберат преди малко по-малко от три години за едноименния си дебют. Както можете да се досетите, влиянията на всички подобни групи варират от психеделичния рок до тежкия гаражен рокендрол и пост-пънк моментите, без да забравят за мелодичните вокали, които хващат момичетата. The Noise Figures са турне, за да представят новия си албум Aphelion, който излиза скоро.

The Noise Figures свирят в малката зала на Mixtape 5 тази вечер след 21:00, билетите струват 10 лева. Българското турне на групата продължава с гигове в Петното на Роршах в Пловдив (29 април), Vintage 33 във Варна (30 април) и Melon във Велико Търново (1 май).