Видео: Do It на Tuxedo

Tuxedo се появиха без предупреждение и никаква информация за членовете на групата преди повече от година с три диско/фънк/електро парчета и повторението на съвета на Ron Burgundy Stay Classy. Забавното видео с перфектната хореография на дългокосия дебеланко към Do It и ироничното камерна поява на най-успешните бивши артист на Stones Throw Records разкрива единия от участниците в проекта.

Всъщност Tuxedo са номинираните за награда Грами изпълнител Mayer Hawthorne  и хип-хоп продуцента Jake One, истински наследници на фънк културата и ревностни почитатели на групи като Chic и Shalamar. Съвместната им колаборация започва преди повече от осем години с размяна на няколко микстейпа, които ги мотивират да работят заедно по три песни, появили се без много шум в мрежата преди почти две години и поставили основата на цял албум с материал на Tuxedo, миксиран от легендарния диско продуцент и диджей от Studio 54 и Limelight John Morales.

Hawthorne и Jake One са достатъчно заети със собствените си проекти и ще го издадат чак през 2015, за да ударят един шамар зад врата на Chromeo и да отбележат завръщането на Mayer в родния лейбъл, който издава дебюта му A Strange Arrangement през 2009.

© Piper Ferguson

Едноименният дебютен албум на Tuxedo излиза на 3 март. Още музика – Soundcloud.