Ботушите Sorel

Добре, че обикаляме като идиоти по разпродажбите, за да попаднем съвсем ненадейно на ботуши, които ще ви служат цял живот в сняг, киша и екстремни зимни условия без да ви измръзнат краката. Основаната през 1962 канадска марка Sorel е съсредоточена върху производството на вечни и трудно възприемливи като дизайн (поне в началото) обувки и ботуши за свободното мразовито време. Казваме вечни, защото в коментарите под различните продукти непрекъснато пишат мъже, които носят чифт на Sorel повече от 10/20/30 години и не се оплакват от особени изменения, нито пък имат нужда да си купуват нов. Ботушите на Sorel са изработени от филц (здрав, издръжлив, пресован под пара или гореща вода плат от сплъстени животински, растителни или изкуствени влакна), вълна, първокачествена кожа и най-добрия каучук в устойчива конструкция, която ви позволява да си вършите мръсната работа в най-големия студ.

Моделът по-горе е новата интерпретация на класическия 1964 Premium T CVS (139 лв.) с традиционен за марката дизайн, който не умира никога, и най-новите материи и материали за абсолютна топлина без изпотяване. Ботушите са абсолютно непромокаеми (горната част е от промазана канава, шевовете са запечатани против влага, цялата долна част е от вулканизиран каучук) и топли (заради подвижния вътрешен дебел чорап). Грайферите на подметката не би трябвало да ви подведат в повечето снегове и поледици и са препоръчвани заради доброто им сцепление с повърхността.

Cheyanne (109 лв,) е малко по-нисък и семпъл като дизайн модел със същите характеристика като ботушите по-горе, но изработен от вулканизиран каучук и висококачествена кожа. Описан е като подходящ за ежедневно носене в студеното зимно време до -40°, дано само не ни се налага често. Допреди известно време Sorel са се правели само в Канада, но след банкрута на собствениците производството се премества към Виетнам и Китай. Качеството обаче си остава същата висока топка за доста конкуренти.

Sorel e в Humanic – Сердика Център София, The Mall, Grand Mall Varna, Мол Галерия в Стара Загора и Бургас и Grand Mall Varna.