Феликс Котков*

Felix Da Housecat идва за трети път в България, но силно се надяваме да му е като за първи сред спорните предишни две негови партита в София – изключително съкратен 40-минутен сет като подгряващ диджей на Underworld благодарение на чудесната липса на организация и забравимо участие пред странна публика в подлеза на Централна гара преди години. Yalta Club има добра възможност да му се реваншира в нощта, когато откриват новия сезон: Felix го заслужава.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=45QLGx6oOKc[/youtube]

Номиран е два пъти за награда Grammy, но ни е важен като продуцента, наложил перверзното повдигащо и повлияно от музиката на 80-те интелигентно електро, което по-едно време за малко да измести поп музиката от менйстрийм клубовете по света с албума Kittenz & Thee Glitz и силното Silver Screen (Shower Scene). Чувства се достатъчно добре докато продуцира с по-комерсиални имена като P. Diddy, James Murphy (LCD Soundsytem) и Miss Kittin, но не се срамува да ремиксира Madonna, Marylin Manson и Nina Simone редом с Passion Pit, Uffie и Miike Snow.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q1QBYq3u2Pg[/youtube]

Американският му подход към електронната музика, а именно да прави бързи сетове с неочаквани обрати, много мелодия и асид моменти с премерено количество вокали може да разкаже играта на всеки, който си мисли, че разбира от електро, синтпоп, електро-клаш. Умно момче.

[soundcloud]http://soundcloud.com/felix-da-housecat/in-thee-mix-jan-2012[/soundcloud]

Felix Da Housecat e тази вечер в Yalta Club след 11 часа.

*С безкрайно уважение към Елена Пенева.