Girlscout: Хотелското парти на Bogdar в стая 518

Mijo Mihaljchic от Rory van Millingen в стая 518 на парижкия хотел Le Bristol © Bogdar

Семейното дуо зад Bogdar винаги е вкарвало лек фетиш и ясно доловима сексуалност в практичната конфекция на своята марка. Представената през септември колекция за есента и зимата обаче е радикално ново начало.

Думите есен и зима в каталога Room 518 всъщност са напълно безполезни, защото Теодора и Павел Лозанови изтриват целия си досегашен Instagram, заличават спомените за минали колекции и преоткриват Bogdar като марка за устойчиво и разголено облекло за парти и танци. Дали покрай постпандемичната жажда за плът и кожа на показ, след знойното лято с напоителни танци на Virgo’s Groove или (най-вероятно) след съвсем осъзнато търговско решение, българската марка минава в режим baby, come over и се обръща за вдъхновение към нощните икони на отминали (и завърнали се) фриволни времена.

Гардеробът от чувствено вечерно облекло за безкрайно Bоgdar парти включва обсипани с пайети плисирани чарлстон панталони и сака с подчертано рамо, лъскави и много къси поли и топове, впити рокли с едно рамо и изрезки на гърба или бедрата, рокли с големи цепки и голи гърбове, прозрачни блузи с поло яка, диско панталонки с висока талия ала Kylie Minogue, сутиени от рециклиран латекс и прозиращи мрежи във всевъзможни модели – поли с висока талия и различна дължина, топове, клинове и дълги рокли с ръкави.

Всички модели са направени от сертифицирани вискозни платове, органична коприна и рециклирани полиестер и латекс, за да отговарят на стремежа на Bogdar kym по-голяма устойчивост в локалното производство от семейно ателие на брега на Дунав. Предвид сериозните цени (от 220 лева за късите панталонки, през 600-800 лева за мини роклите до 1800 лева за най-скъпата рокля) и запомнящата се линия, остава да разберем дали танцуващите парти момичета от цял свят предпочитат сравнително устойчиви алтернативи или нямат стимул да се откажат от лесни за смяна и изхвърляне, но достъпни модели от масови марки.

Новата колекция на Bogdar е тук.