Малка морска музика

Шест причини да се разходим до първото издание на Sea Garden Festival следващата седмица:

1. Организаторите. Reel Feel (Андрей Пеев, Ангел Мишев и Петър Русинов) са добри в правенето на концерти и фестивали (Park Live) на традиционни и нетрадиционни локации и са от малкото български промоутъри, които се осмеляват да опипват почвата с модерни и твърде интересни имена от световната сцена – Theophilus London, Little Dragon, WhoMadeWho, Nicolas Jaar, Ghostpoet, Efterklang и Groove Armada. За дебютното издание на фестивала в Бургас им помагат Стоян Димов и Чавдар Байчев, техни стари приятели и управители на най-добрия бар в Бургас – Barbossa.

2. Поводът. Първо издание на еднодневен фестивал с разнообразни артисти, които нямат нищо общо с традиционните естрадни фестивали на същата сцена и стоят настрана от това да бъдат сравнявани с приключилия Spirit of Burgas. Единствената прилика е, че част от артистите имат сериозен опит с бургаската публика и вече са свирили на споменатото събитие. Предвид досегашния опит на организаторите и замесените в Sea Garden Festival, можем само да се надяваме занапред да развият още по-сериозно програмата.

3. Мястото. Летният театър в морската градина е доста симпатичен амфитеатър на брега на морето, където ще бъдат разположени две сцени за лайв изпълнители и диджей сетове.

DJ Vadim

4. Програмата на фестивала. Концертите тази година: лъстивият глас и знойна физика на Рут Колева, която ще свири със своята група, ню уейв ветераните Ревю на Васил Гюров, реге, дъб и афро звука на Rebelites, джаз от пианиста Васил Пармаков и контрабасиста Димитър Карамфилов. Хедлайнери на вечерта са Yarah Bravo и нейния съпруг DJ Vadim.

Родената в семейство на чилиец и бразилка и отраснала в Швеция Yarah записва прекрасната соул и арендби независима музика и направо се е убила за един джем сешън и надпяване с Рут. От своя страна роденият в съветския град Ленинград, отраснал в Лондон и живееш в Ню Йорк продуцент DJ Vadim се справя повече от добре с хип-хоп и бийт стиловете. Диджей сетовете на втората сцена: диско и бууги + саксофон от Ramsey Hercules, фънк, бийт и хип-хоп от Pheel и Funktool, бразилски и груув ритъм от Ihou, познатия качествен хаус и електро от Valentine и Sirius & Methodikal.

Бичето

5. Бичето. Откакто се появи от нищото през 2001 година с Идем, Върбан Тодоров не смее да свири повече от веднъж на няколко години, не се взима на сериозно, записва рядко и е познат предимно с запомнящите се просташки интервюта и свръхенергичните си интензивни гигове с деветчленен състав от музиканти, танцьори и забавни танцуващи статисти. Ако е в настроение, Върбан най-вероятно ще събори летния театър докато представя няколко нови песни на познатата тематика. Нефелната му енергия е в пъти повече от хората, за които се сещаме.

6. Възможността веднага след Sea Garden Festival да отскочим до Букурещ за Summer Well Festival на 10 август, където свирят Placebo, Miles Kane, Reptile Youth и величествените The National.

Sea Garden Festival е на 9 август в Летния Театър в Бургас. Билетите струват 12 лв. на предварителна продажба и 18 лв. в деня на събитието и могат да бъдат поръчани онлайн тук или в партньорската мрежа на Eventim. Повече информация за събитието има тук. Спечелете покана за двама като участвате в играта на Boyscout и Sea Garden Festival във Facebook.