САУНДТРАК: Fashion Forecast 2019

НБУ магистрите от класа на Николай Пачев показват дипломните си колекции като част от Balkan Fashion Week. Похвално, за разлика от минали години, повечето момичета и момчета от класа на господина с очилата вече се мъчат усилено със собствени марки, затова се оглеждайте за They are, Yunver Kiose, Adrian-Mi, Kind of Gorgeous и Provocative.

Паралелите с ревюто от миналата година не са малко. Подземната локация ДНК е сменена с дефиле на открито до НДК. Прелестната Лора Славова от The Grace of Chaos се ориентира в хаоса от красиви момичета, притеснени дизайнери и добре облечени евроделегати и снима жесток бестейдж. Пачев и Петров селектират и сглобява саундтрака на Fashion Forecast 2019 на принципа колкото повече депресия, агресивен пост-пънк и меланхолично електро, толкова по-добре.

Имена, групи и текстове като Pain, Lobotomy и Death in June, никакъв мейнстрийм и алтернативен хип-хоп, пулсираща електроника (Vitalic, Boy Harsher), изнервяща индустриална меланхолия от 80-те, надмината само от приятелското намигване към миналогодишния саундтрак с тройката Prince, Bowie и Johnny Cash. Читави студенти + тиранични преподаватели = жестока музика за ревюта.