NSFW: Списание Morena

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Името на Henrik Purienne върху корицата на определено издание е сигурна гаранция за онази женствена, слънчева и реално вечна еротика в убийствено красиви момичета, с която южноафриканският фотограф ни дресира успешно вече доста години от страниците на собственото си списание Mirage, GQ, Lui, Russh, Adult, Nylon и Esquire, но и за кампании на смели марки като American Apparel, Maison Kitsune, Costume National и Wildfox. Последният му проект в сътрудничество с креативното студио cordova — canillas и творческия директор Jan Rivera е своеобразна монография под формата на списание, която представя еротиката и естествена голота по елегантен и непринуден начин с откровени снимки и разговор между фотографа и неговия модел. Испанците използват Morena като определение за всяко смугло и тъмнокосо момиче, което се изправя пред очите им. Първият брой на едноименното списание представя знойната красавица Hanna Guest, с която се запознаваме задочно по време на разговора с един от редакторите Diego Córdova и Henrik Puirenne.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Какво е Morena? Diego Córdova: Редакционната концепция на списанието държи на малко по-рафинирания подход към еротиката и връзката с читателите. Не е арт, нито модно, нито пък прекалено свързано с типичната представа за мъжко списание. Morena е открита публикация за хората, които харесват момичета и истинска еротика. Списанието изследва връзката между фотографа и неговия модел, между голотата и елегантността и между графичния дизайн и самото съдържание. Според мен е много класна монография, която дава достатъчно пространство и удобство на фотографа и модела, за да представят своята интимна работа. Форматът на изданието е много интересен – монография oт 48 страници, 24 х 32 сантиметра, релефна 150-грамова хартия без корица, нещо средно между фанзин и сериозна книга.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Вие ли се свързахте с Henrik Purienne за проекта или той ви предложи да направите Morena? Diego Córdova: Ние. Не се поколебахме да се свържем с него директно когато решихме, че е перфектният фотограф за Morena.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Hanna и Henrik, как се запознахте? Hannah Guest: На пияна глава. Събра ни интернет, приятелят ми Dylan, уискито и любовта към голотата. Всъщност чувствам, че е било предопределено да се запознаем именно заради споделената любов към всички тези неща. Ти ме прегръщаше гола на лунна светлина и след това станахме най-добри приятели. Радвам се, че все още сме приятели, в противен случай щях да се притеснявам от спомена за тази случка. Ако не се бяхме срещнали, съм сигурна, че щеше да ме преследваш в някакъв момент.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Hernik Purienne: През приятел, който по това време още не ми беше приятел – млад и талантлив нюйоркски фотограф, който искаше да пием кафе. Появи се с теб под ръка и мисля, че те представи като свое гадже. Помислих си, че си някаква обикновена хипстърка, която си пада по фотографи, но малко по-късно разкара един скаут за модели само с един жест на ръката и усетих, че си специална. Накрая се озовахме в моя апартамент за продължително пиене, танци, снимки и въобще сериозно забавление. Dylan си тръгна на следващия ден, ти остана.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Hannah Guest: Съвсем забравих, че всъщност сме се запознали през деня, преди всичките полу-голи танци пред огледалото, за които намекваме. Трябваше да прочета твоя отговор, за да си припомня конкретния епизод. Това не означава, че не съм била пияна като се запознахме през деня – може би заради това съм ти харесала. Както и да е, радвам се, че останах… въпреки че току-що ме нарече обсебена от фотографи хипстърка.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Morena ще излиза нерегулярно. Кои са фотографите и моделите, с които искате да работите? Diego Córdova: Вече работим върху следващите два броя, но не бих искал да споделя нищо повече…

Ако Morena беше подкаст, как щеше да звучи? Diego Córdova: Kaто Blood Orange.

Morena © Cordova – Canillas / Henrik Puirenne

Списание Morena струва €12 (+ доставка) и може да бъде поръчано тук.