Boyscout подкаст – Рая Радичкова

© Вихрен Георгиев

Рая е изчезващ вид момиче-войн, която се занимава с телевизия и най-вече с редакторската работа в риалити предавания – била е в екипа на Big Brother и Преди обед, а сега се забавлява с интервютата и идиотските кървави мисии в Къртицата като част от Междинна станция. Острата й непоносимост към умалителните форми и клишетата идеално подчертава нейната силна любов към филмите на David Lynch, блогове за улична мода, черният цвят, кожените якета и момчетата с мотори. Можем само да гадаем дали бързото темпо в телевизията я е направило рядко-срещан прям човек, с когото разговорът почти винаги задълбава в някоя сериозна и противоречива посока. За Рая салонният разговор е абсолютно излишен.

Как си напоследък? Понастоящем ме притеснява липсата на провокация, едни и същи места, музика и хора. Сигурно звучи като каприз на 20 и няколко годишно момиче, но не е достатъчно да имаш хубава работа и два почивни дни. Понякога трябва да направиш огромна глупост, която ще си простиш, но ще е е най-добрата история за всички времена. След време отново иска да продължава да се занимава с телевизия, но без страничните ефекти.

Мъжете в живота ти, които са те научили най-много на музика? Мъжете имат по-добър усет за хубава музика, а жените се влюбват в такива. На раздяла взимам най-хубавото – музиката. Дължа този подкаст на трима души. Той е един лек саундтрак на филмите ми, които в никакъв случай не са меланхолични.

Основната идея зад твоя Boyscout подкаст е… меланхоличната музика на дузина мъже с бради и китари. Пианото на James Blake прави изключение, но пасва много на моя траклист – страхотен вокалист. Chet Faker и Fink са ми много важни, затова участват с по две парчета – нещо ново и нещо старо. Моят подкаст е саундтрак за джентълмени, които се чудят как да озвучат дилемите си. Музика за дълъг път сами, буквално и преносно.

Имала ли си такива гаджета? С бради – да. С китари – не.

Кога слушаш подобна музика? Най-вече, когато съм изморена. Моментът Хайде, стига.  Давам всичко на стоп кадър. Не мислиш за кой знае какво, просто слизаш от кадъра за малко, за да го погледнеш отстрани. И после се връщаш, без значение какво си видял.

На кои фестивали ще ни водиш лятото? Преди няколко дни Coldplay обявиха седем дати за 2014 и със сигурност няма да изпусна концерта им в лондонския Royal Albert Hall на 1 юли. Чакам ги цяла вечност… или по-скоро от последния път, когато издадоха албум. Колкото до фестивалите, рязко ще сменя меланхоличните момчета с Wireless Festival, който се провежда в Лондон и Бирмингам три дни по-късно. Отивам заради Kanye West, Pharrell Williams, Drake, The Weekend, Azealia Banks, Asap Ferg, Wiz Khalifa, 2 Chainz, Earl Sweatshirt, Iggy Azalea, Outkast. Стигат ми толкова.

Рая Радичкова е в Tumblr.