Спорт и музика

Миналогодишният дебют на английския Horizon Festival в Банско беше успешно доказателство за възможността да се правят качествени зимни събития с достатъчно сцени и интересни артисти от независимата ъндърграунд електроника на място, което иначе едва ли бихме свързали  с фестивална култура и изключителна музика. Още помним забележителния лайв сет на KiNK, тайното парти в стриптийз бара на Банско и сериозните рейвове в подземието на Парк Хотел Гардения. Логично, второто издание на фестивала е много по-голямо и още по-добре организирано – организаторите са предвидили няколко нови сцени, необявени партита, лейбъл вечери на английски и родни марки като ReelFeel и над 50 сериозни имена в програмата, от които почти никой не е свирил в България.

Част от артистите на Horizon 2014, отляво надясно и отгоре надолу: Kerri Chandler, Bondax, Ame, Catz 'N Dogz, Zed Bias, KiNK, Andreya Triana, Roy Davis Jr., Detroit Swindle, Phaeleh, dBridge, Josh Butler, Dub Phizix и MC Strategy, Snakehips, Kasra, fLako

Bondax свирят в неделя (9 март), Ame е във вторник (11 март), Andreya Triana идва с цялата си група за лайв сет в сряда (12 март), a легендата Kerri Chandler ще остане почти седмица в Банско и може да бъде засечен по пистите, освен на двете си партита в неделя (9 март) и сряда (12 март). С други думи, пичовете от Horizon Festival превземат пистите, по-добрите клубове и няколко хотела в Банско за добро през втората седмица от месец март и водят след себе си готини артисти като Catz ‘N Dogz, KiNK, Phaeleh, Roy Davis Jr., Rachel Row, Zed Bias, Applebottom и fLako. Започваме да правим сухи тренировки за фестивала месец преди неговото начало с Boyscout плейлист и някои с артистите в програмата, които задължително държим да видим.

Второто издание на Horizon Festival е в Банско от 8 до 14 март. Четиридневните билети за първата или втората част на фестивала струват 50 лева, а седмичните за целия Horizon – 80 лева в мрежата на Eventim. Посетете Facebook страницата на Boyscout и може да спечелите два седмични билета за фестивала.