The Muse: Весела Коева от Зорница Радулова

© Зорница Радулова

Когато публикувахме работата на Зорница Радулова за пръв път, въобще не подозирахме за сериозната творческа връзка с най-добрата си приятелка Весела Коева – силно татуирана студентка по Книгоиздаване във ФЖМК, която прекарва по-голямата част от времето в писане на поезия и проза. Двете се познават от години и се определят смело като хедонисти. Но докато Зорница е по-интровертна и се интересува от кино, Salvador Dali, бойни изкуства, суинг, джаз и вкусна храна, Весела е далеч по-експресивно момиче с очевиден фетиш към лицето на Agatha Christie, порнографията в лицето и тялото на Sasha Grey, класическата литература, Bukowski и почти всичко незаконно. Двете работят заедно от 2008 и публикуват в блога Z and V.

© Зорница Радулова

Най-важното за вас, което трябва да знаем? Весела е нецензурирана, татуирана и пишеща, а Зорница е прекрасна, стилна и снимаща. Заедно сме soulmates.

Какво намирате една в друга, което го няма в другите момичета? В: Тя ми е общо взето като майка. Кара ми се да не псувам, да не пия толкова и ми дава храна. З: Мога да отида при нея в три сутринта с бутилка вино, само за да изнеса трактат върху развитието на сюрреализма, и ще ме разбере.

© Зорница Радулова

Снимате с конкретна идея или импровизирате? З: Винаги има идея, която ни дава начален тласък. Импровизацията придава остатъчния характер на кадрите.

Границата между еротиката и порнографията? В: Зависи от това колко си отваряш краката. З: Порнографията крещи, еротиката намеква.

© Зорница Радулова

Защо започнахте да се занимавате с блога? В: Той възникна от желанието да представим нас двете, когато сме заедно. Но също така всяка си твори в своята си ниша и гледаме да не си пречим. З: Фотографията и литературата се сблъскват на едно много основно ниво, но същевременно могат и да се допълват перфектно. Искахме да покажем и двете крайности. Писането и фотографията, които създаваме, се преплитат, сблъскват се и взаимно се допълват. Като нас двете. За да има хармония, трябва преди това да има хаос.

© Зорница Радулова

Зорница, снимаш предимно момичета, защо? Смятам женското начало за крайно въздействащо. Меките погледи, тихите усмивки, притворените устни. Момичетата са прекрасни.

© Зорница Радулова

Какво ви вълнува напоследък? В: Окупации и пиене. З: Черно-бели ленти, основно.

© Зорница Радулова

Момчета с добро възпитание или порочни джентълмени? В: Татуирани джентълмени. З: Порочно възпитани интелигенти.

Весела Коева и Зорница Радулова са тук.