Читанка, Седмица 60

Polygon (gaming подразделението на The Verge) с анализ на играта на годината, според нас, Max Payne 3. (9/10)

Любовта към Manchester United изглежда по-трогателна в историята на един покръстен в червената вяра американец.

Jean-Luc Godard ще снима нов филм. В 3D.

Fast Company класират 100-те най-креативни бизнесмени.

Bethany Cosentino от Best Coast се опитва да ни склони да се преместим в Калифорния. Едвам ни нави.

Hypebeast сa направили хубаво интервю с английския юберстилист Simon Foxton.

Golf Digest класират най-добрите 20 дупки в Северна Америка. Дано да ни огрее да поиграем и там скоро, вета София я превъртяхме.

Накратко: най-сексите двойките в GQ, ризите на лятото според Inquiringmind и откритието на седмицата, стрийт стайл сайт за скейтъри в The Skartorialist.

A Continuous Lean с приятен архив от автомобилни инциденти от 30-те. Истината обаче е в легендарното състезание Le Mans.

Фотографът Noah Abrams ни вкарва зад кулисите на настоящото турне на The Black Keys, интересен начин да проследиш връзката между китариста Dan Auerbach и барабаниста Patrick Carney.

Grantland с поредната добра статия за баскетбол, контузиите и лошият късмет на Greg Oden.

The189 правят чудесен портрет на Isamu Noguchi – човек с много таланти.

Няма спор, 2012 е годината на Michael Fassbender. Освен това си пада по Меtallica, Sepultura, Slayer, Alice in Chains и Megadeth.

Фестивалният сезон започва, затова е добре да се подготвите с уроци за нещата, които никой не би ви казал иначе.

Пичовете от Street Etiquette са се разходили до Бразилия.

[vimeo]http://vimeo.com/42106181[/vimeo]

Много забавен трибют за Beastie Boys и Adam Yauch.

The New York Times и The Guardian споделят най-запомнящите се песни на Donna Summer. Плюс галерия със снимки от живота на диско легендата и още спомени от интересни хора за Donna, събрани от NYT. Музикалният журналист Jon Savage и продуцентът Ewan Pearson споделят как песента I Feel Love е променила историята на музиката.

Американското GQ раздава правосъдие върху изключително скучния Justin Bieber. Веднага след това обаче се появява актьорът от We Need to Talk about Kevin, Ezra Miller – само на 19, но вече има какво да ни научи за пазаруването втора ръка, нудизма, фестивала в Kaн и мъжкото облекло във филмовата история. Браво на момчето.

Архитектът (и доста добър музикант и китарист) Димитър Паскалев представя футуристичната си идея за София и въобще за градската система след 20 и повече години.

Приятно четене и хубав уикенд.