Дрескод: Париж

© Елена Калпакчиева

Втора част от приключенията на Елена Калпакчиева във френската столица, в която нашата героиня се запознава с няколко добре облечени млади и не толкова млади парижани и гости на града.

Споменавали са ми, че французите са горе-долу като италианците – не бързат въобще и не си дават много зор. Денят им не започва без чаша кафе, спят до късно и обичат да се заиграват с цветовете в дрехите си. Като изключим правило за кафето, всъщност в Париж се забелязва коренно различна картина – парижани са хора със забързана природа. Есента е сезонът, в който потъват смело в тъмните тонове. Личи си, че им харесва.

© Елена Калпакчиева

Тези мъже не можеха да решат дали влизат или излизат от внушителния бутик на Louis Vuitton на Champs-Élysées, затова направиха цялата хореография през вратите на няколко пъти и след това се отдалечиха с бодра крачка в трескаво обсъждане къде да обядват.

© Елена Калпакчиева

Младите момчета носят спортни трейнъри или обувки във всичките им видове – ниски и очукани модели, високи ботуши и боти в тъмни цветове. Скини панталоните също са задължителни са онези със слабо телосложение.

© Елена Калпакчиева

© Елена Калпакчиева

© Елена Калпакчиева

Снимах пред Лувъра когато попаднах на този симпатичен младеж с невъзможно за запомняне азиатско име. Успях да разбера единствено, че учи политически науки в Сорбоната, колекционира лентови фотоапарати и работи в един от малките second hand бутици в квартала Lе Marais. Селекцията е изцяло негова.

© Елена Калпакчиева

Момчето на снимката се забелязваше отдалеч заради винтидж велосипеда си и заради старата кожена чанта от онези модели, които остаряват прекрасно. Хванах го в последния момент преди да пресече на зелено.

© Елена Калпакчиева

© Елена Калпакчиева

Навикът да носиш аксесоари и те да ти стоят по- най-добрия начин е част от традицията във френската столица. Мъжете с книга в ръка винаги са били повод за обожание, но най-силният детайл в облеклото на този господин са очуканите обувки изтърканите обувки, вдигнатата Jim Jarmusch прическа и коженото яке с история. Мъжът четеше спокойно пред една от най-известните книжарници в Париж, Shakespeare and Company, и все още не беше използвал принтера до себе си. Интересен факт: книжарницата се намира на левия бряг на Сена, в нея е снимано и началото на Before Sunset, продължението на Before Sunrise.

Фото историята на Елена Калпакчиева от Париж е тук.  Припомняме и играта на Boyscout и H&M, благодарение на която може да спечелите мъжко палто от колекцията на Isabel Marant за шведската марка. Условията за участие са тук.