Ревю: Tree House на Le1f

Продуктивният нюйоркчанин Le1f не си губи времето и издава втори микстейп за последните девет месеца малко преди да тръгне на северноамериканско турне с други двама Boyscout герои – Antwon и Lakutis. В Tree House Le1f продължава да експериментира с по-напредничавите и странни бийтове докато работи с ъндърграунд продуценти като The-Drum, FaltyDL, Boody, Eyedress, Shy Guy, Potionz и много други. 14-те парчета в отличния микстейп на момчето го изпращат да се лута последователно между заплашителни и бавни секси парчета като Hush Bb и по-шумни клубни хитове като Damn Son и Free Kiki.

Още при първото прослушване Tree House звучи като перфектният саундтрак за студентско парти на психотропни вещества, стига разбира се студентите да си падат по мракобесни продуценти като SpaceGhostPurrp. За разлика от предишния си микстейп Fly Zone, сега Le1f използва по-смирена колекция от инструментали и експерименти с вокалите. Дори когато говорим за по-бързите бийтове на FaltyDL например, парчетата никога не стават прекалено клубни или мейнстрийм. Не че нямат достатъчно ритъм и груув, просто едва ли са създадени с мисълта за клатене на задници по дискотеките.

Damn Son със сигурност е едно от най-добрите рап парчета за годината, което съдържа поредното доказателство за лиричния гений на Le1f и способността му да пише смели текстове с много отпратки, на които би завидял дори и Kendrick Lamar: I don’t mean to mess with your plans/ But your man lookin’ at me like he wanna bromance/ I make it so Arial, he’s looking so comic sans. Не стига това, ами цялата песен е посветена на животинското привличане от миризми и феромони. Продуцираното от Potionz парче Oils е едно от най-чувствените и сексуални парчета в дискографията на Le1f, което подмокря с дълбок бас и елементи от саундтрака на всеки уважаващ себе си порно филм. Текстът продължава темата за миризмите и първичното привличане от Damn Son с още по-откровеното I wanna take it there/ you stink, but I don’t care/ ‘cuz boy, I love your pheromones/ can you come and make this pharaoh moan? Личният фаворит на Boyscout е дяволски добрата мелодия на Star Me, в която гостуват Lofty305, JODY, DonChristian и Rahel. Присъствието на толкова много MC-та в един трак от този жанр обикновено води до надвикване и демонстрация на его, но гостите в Star Me просто добавят пласт след пласт на вокално съвършенство. Добър повод да си припомним микстейпа на Last Night in Paris.

Единственият проблем на Le1f и останалите артисти от новата хомосексуална вълна в американския хип-хоп е, че се появиха изведнъж по едно и също време и няма как да не бъдат поставени под общ знаменател от критиката. За радост, Tree House разполага с достатъчно потенциал, за да го изпрати няколко обиколки пред останалите в най-скоро време.

Tree House на Le1f е достъпна за свободно сваляне тук.