Магентената стая

Риза (139 лв.), панталон (160 лв.) и папийонка (15 лв.) Drago & Rado. Жилетка Love Moschino, 245 лв. © Петър Драганов

Инсталацията на Петко Дурмана Магентената стая вдъхновява последната сесия на Boyscout, която развива темата за скритото в нас и в обществото, в което живеем. Цветът магента е прозрачна за инфрачервените лъчи и виждаме само това, което е под нея. Искахме да се заиграем с видното и скритото в обществения гняв и най-вече с темата дали трябва да крием убежденията и недоволството си под предлог, че нищо няма да се промени. Нужни ли са катализатори, за да излезе наяве негодуванието ни, така както ни е необходима инфрачервена камера, за да видим посланията под магентата? Продължаваме да се чудим защо толкова години не сме успели да създадем общи ценности и обществен морал и се страхуваме обществото да не се превърне в стадо от индивидуалисти, които се спасяват поединично и надалеч. Boyscout е наръчник за мъже с добро възпитание, но няма как да не изразим своята обществена позиция чрез нещата, с които се справяме прилично. Не съм там. Тук съм. е взет назаем от лекцията на Йордан Жечев по време на последния TEDxBG.

Фотография Петър Драганов за MEM Studio Стайлинг Лиляна Гергишанова и Василен Милков Модел Георги Челебиев Инсталация Петко Дурмана

Тишърт (40 лв.) и яке (168 лв.) Capasca © Петър Драганов

Яке H&M, 179 лв.Риза Capasca, 53 лв. © Петър Драганов

Пуловер Fred Perry, 207 лв. Полошърт Henry Lloyd, 167 лв. Шапка H&M, 15 лв. © Петър Драганов

Сако Capasca, 168 лв. Суетшърт Henry Lloyd, 197 лв. Риза Barbour, 169 лв. Бермуди Terranova, 50 лв. © Петър Драганов

Елек (299 лв.) и панталон (100 лв.) H&M. Тишърт Terranova, 15 лв. © Петър Драганов

Barbour, Fred Perry и Henry Lloyd са на бул. Патриарх Евтимий 60 (вход откъм ул. Христо Белчев). Capasca е в CCS, The Mall и на бул. Витоша 60. Drago & Rado е на ул. Алабин 54. H&M е в Mall of Sofia, Сердика Център, The Mall, Bulgaria Mall и Paradise Center. Love Moschino е в Trend Box на пл. Света Неделя 5. Terranova е Mall Of Sofia, The Mall и Сердика Център.