Практичен гид: Hippielandia

Софийският фестивален сезон е в разгара си и след началото на A to Jazz Festival и Sofia London Week идва ред на Hippielandia. Музикалният фестивал стартира тази вечер със сериозна техно програма до малките часове и продължава утре вечер с по-големите имена в лайн-ъп-а. Стягаме се за дългия уикенд до летище София с малко практична и полезна информация за фестивала.

Билетът. Струва 45 лв за двата дни или 38 лева за единия фестивален ден и могат да бъдат закупени от мрежата на Ticketportal след бърза регистрация.

Транспорт. Опциите са кола, такси или градския транспорт дотам, ако планирате да стигнете по-рано. До самото място няма да се допускат коли. Заклетите шофьори могат да използват паркинга на летището, където важат стандартните условия. Такситата остават най-гъвкавият и безгрижен вариант, стига да ги има. Фестивално можете да използвате и промо код Hippielandia за първото пътуване до или от фестивала с TaxiMe, с който ще получите отстъпка от 2 лева.

Вход. Пропускателният пункт е до стълбите от изхода на метрото, който се пада от дясната страна на Терминал 2, когато гледаме с лице към входа на летището. Организаторите препоръчват ранно идване към 21 часа, за да избегнете опашките в пиковите часове на фестивала. Носете си личните карти (лица на 16 и 17 могат да влязат само с придружител и декларация, която могат да вземат на входа) и имайте предвид, че ще ви проверят за опасни предмети, напитки и храна, с които ще трябва да се простите на входа.

Храна. На място ще има захарен памук и пуканки, така че се запасете стабилно с въглехидрати преди да дойдете, ако планирате да останете до сутрешните часове.

Програмата. Две вечери на две сцени, разположени до езерото. В петък на Сцена 1 гледаме Funkware (23 часа), диджей сет на Netsky (1 часа след полунощ), Cooh & Avigeya (2:30 часа),  Black Sun Empire (3:30 часа) и Phirah (5:30 часа), а на Сцена 2 ще излязат JVDB (21 часа), RiddimBox (23 часа), Jonas Kopp (1 след полунощ), Dax J (3:30 часа), Birben (5:30 часа) и Стефан Панев от 7:30 д0 10 часа. В събота програмата на Сцена 1 откриват Melformator в 21 часа, следват лайвове на HVOB (полунощ) и GusGus (1:30 часа), диджей сет на Gorgon City (3 часа) и закриващ сет на Melformator от 4:30 до 6 сутринта. На съседната Сцена 2 ще звучи дръм енд бейс от Uncle Billy & JulyDrummer (21 часа), Sava & Danny Boy (22:30 часа), DC Breaks (1 след полунощ), L 33 (2:30 часа) и ENEI (4 часа).

Облеклото. Пластовете са ви добър приятел за всеки фестивал, защото позволяват да регулирате телесната си температура и според настроението, и според външните фактори. Прогнозата за петък и събота вечер е за ясно време, но ниските температури до 19 градуса правят връхната дреха задължителна дори за най-енергичните, а нещо с качулка никога не е излишно в случай, че се опита да ви изненада дъжд, град или ентусиазирания фен на GusGus с отворена бутилка вода някъде зад вас. Допълнително има сериозни шансове от валежи в следобедните часове, така че планирайте здрави, водоустойчиви и най-вече удобни обувки. Отивате да танцувате все пак.

Hippielandia е на 1-ви и 2-ри юли на летище София.