Бързо Милано

© Наталия Йорданова

Наталия Йорданова, Зорница Миткова (текст) и Лиляна Гергишанова се разходиха до Милано за концерта на Florence + The Machine.

Понякога се опитваме да даваме пол на градовете, които посещаваме. Милано е изключително красив, висок, изискан и добре облечен мъж, който те посреща студено (с високи сгради и индустриално начало), но те изпраща сърдечно с онова слънце и светлина, които гледаме по филмите и фотографиите на града. На път си да се влюбиш в него и се чудиш дали не харесва мъже, но какво значение има, след като го виждаш за малко и го гледаш с възхищение?

© Наталия Йорданова

За Рим ти трябва карта за Милано – не. Единственото, от което се нуждаеш, е добра интуиция и местни приятели, за да откриеш най-добрите артистични и модни места. Пристигаме в града за  концерта на Florence + the Machine, без дори да подозираме колко яка всъщност е миланската публика.

© Наталия Йорданова

Така и не се отдаваме на масов туризъм и посещение на всички забележителности като покрива на катедралата например и вместо това прекарваме часове в най-доброто място за списания и книги на минута от катедралата. Музеят Brera е доста коментирано място, което трябва да се посети.

© Наталия Йорданова

10 Corso Como е отлично място за купуване на изкуство, книги и списания. Основаната през 1990 от Carla Sozzani галерия и книжарница е скрита зад дискретна фасада на едноименната улица и в течение на годините добавя към себе си доста приятен покрив и магазини за дизайн и мода. Първият етаж е зает от приказна градина с място за хапване и пиене на чай. През лятото на покрива на сградата сервират най-студения Aperol Spritz в града, или поне така твърдят. Работи всеки ден от 10:30 до 19:00 или 19:30.

© Наталия Йорданова

© Наталия Йорданова

10 Corso Como винаги дава чудесна възможност за всеки фотограф на попадне на много добра селекция от култови артисти, които променят възприятието на цвета в това изкуство. Кураторите са подбрали по няколко кадъра от всеки, можете да се възползвате и от колекционерските издания на албуми и дебели книги за всеки от авторите.

© Лиляна Гергишанова

© Лиляна Гергишанова

След кратко загубване se озоваме на Via Tortona 25, където се намират всички кастинг агенции и сградата на финансовата консултантска компания Deloitte. Едва ли е просто случайно съвпадение. Двата свята се събират в God Save the Food – минималистично място за био храна с италиански чар и уютна атмосфера.

© Лиляна Гергишанова

© Наталия Йорданова

Училище за типография под земята.

© Наталия Йорданова

На живо Natasha Kahn от Bat for Lashes се движи точно като в клипа на All Your Gold.

© Наталия Йорданова

© Наталия Йорданова

Florence си е същата като в клиповете, но въздействието й е усилено по десет. Танцува боса и владее толкова добре публиката си, че я кара да избухва с всяко леко повдигане на ръцете си. Концертът на англичанката и нейната група е истински спектър от светлина, визуални ефекти, сценография и размяна на емоции с феновете.

© Лиляна Гергишанова

Феновете на Florence в Милано са суетни и се снимат с готовност без да се налага да ги молим много дълго.