Читанка, Том 4

Guy Trebay описва любовната си история с Милано и междувременно успява да състави доста интересен пътеводител за града.

Визитните картички се завръщат тихомълком като най-доброто представяне в информационната епоха. С позволението на Patrick Bateman.

Aмериканският баскетболист Stephon Marbury изтърпява изгнанието си от NBA на най-доброто за целта място… в китайската баскетболна лига.

Първа част от серията ни за момичетата от Coachella. Плюс какво се случи на фестивала тази година. Любимите моменти и галерия на NME. Фотографът Misha Vladimirskiy снима едни от добрите на фестивала, а резултатът са прекрасни backstage портрети на Erykah Badu, Wiz Khalifa, Duran Duran и други.

Междувременно американското GQ е озарено от гениалната идея да се зарови в архива си и да ни зарадва със снимки на момичета по бански, в и около басейни.

GiltManual разкриват отношението на американския журналист Gay Talese към зле облечените свои колеги и най-вече към джобните кърпички.

Oki-Ni интервюират човека зад новата добра марка за мъжки обувки Mr. Hare – Marc Hare.

Илюстраторката на Мad Men Dyna Moe има нов проект — Hipster Animals. Добър ресурс за малко смях през обедната почивка.

Въпросите на Gilt Man и отговорите на Simon Spurr – може би най-прогресиращия американски дизайнер на мъжка мода в момента.

Бившият генерал директор на Ювентус беше осъден на година и половина затвор от съдър в Бохум миналата седмица. Може ли да бъде спряно “черното тото” и каква е ползата от него.

Tom Engelhardt с чудесна статия за “упадъка” на Щатите или какво се случва, когато нещата излезнат извън контрол.

Двама от най-добрите съвременни военни фоторепортери, Chris Hondros и Тim Hetherington, загинаха тази седмица в обсадения от армията на Кадафи либийския град Мисурата, докато отразяваха конфликта в страната. Спомен за работата им и разтърсващи снимки – тук, тук, и тук.

Hetherington бе номиниран за награда Оскар за своя документален филм за войната в Афганистан – Restrepo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4hbxNFNQ2ZY&feature=fvst[/youtube]

Приятно четене и умната по празниците.