Инди, музика и видео

Този петък ще погледнем към инди сцената и пет видео клипа на Yuksek, Cults, iamamiwhoami, Tom Vek и James Blake, които ни направиха впечатление през последните седмици.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5xci-PaaD-o&ob=av2e[/youtube]

Започваме със страхотното On A Train на французина Pierre-Alexandre Busson, по-известен като Yuksek. Видеото е по-симпатично като идея, отколкото като реализция, но е добър повод да споменем песента, която въртим твърде упорито напоследък в оригинал и във версията на The Magician.

[vimeo]http://vimeo.com/23522706[/vimeo]

С нетърпение чакаме албума на Cults в началото на другия месец. След скорошното You Know What I Mean се появява Abducted в комплект с леко зловещо видео, което ни напомни на чудесния филм за споделените с любов странности Secretary. Клипът е режисиран от David Altobelli, работил с други наши любимци като Sia и M83.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TLPxTKR7A70[/youtube]

Сагата с iamamiwhoami продължава след много силния старт, последвалото подклаждане на интереса и внезапното затишие с ново парче и видео на име ; john. Jonna Lee ни се струва една идея по-смахната от нужното, но това не е толкова важно, когато музиката продължава да е силна.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p1aC4yQvCR0[/youtube]

Споменахме завръщането на Vek след продължително отсъствие. A Chore е първият сингъл от новия му албум Leisure Seizure, който също излиза в началото на юни (дали си личи по обложката, че е момчето е графичен дизайнер?).

[vimeo]http://vimeo.com/23912297[/vimeo]

Новoтo видео на James Blake за Lindesfarne е режисирано отново от Martin de Thurah, за когото сме разказвали вече. Пак има човешка история и пак е напрегната.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SCoJXqGn_kg[/youtube]

За малко да забравим. Новият сингъл на Patrick Wolf, House, се сдоби с леко притеснителен клип – влечуги, красив тукан и пълзящи растения превземат спретната къща на Patrick, докато той гледа отнесено, облечен във вталените сака, които никога няма да носим. Петият албум на Wolf излиза на 20 юни.