Дънкин Donuts

Знаем, че ни четат доста жени, затова ще им помогнем в избирането на подарък за момчетата им особено ако последните харесват истински американски хип хоп от легендарни имена. Лейбълът Stones Throw е подготвил боксет с изключителния албум на J Dilla Donuts. Траковете от албума са събрани върху седем 7-инчови винилови плочи, а последната осма съдържа отдавна изчерпаните Signs от Donuts ‘Fan Club 45’ и Sniper Elite&Murder Goons на DOOM & Ghostface, записани още преди излизането на самия албум през 2006. Досега тези две песни са били издавани само на дигитален носител и никога на винил.

Donuts е резултатът от решението на J Dilla да превърне едно наистина добро демо с бийт в цял албум, който в последствие се нарежда сред най-добрите класически хип хоп заглавия въобще – да правиш инструментални бийт албуми без вокали и гостуващи рапъри си е доста смело решение по онова време. Записан е в продължение на годината, която J Dilla прекарва  в болницата Сидърс-Синай в Лос Анджелис. Издаден е в началото на февруари през 2006 точно три дни преди J Dilla да изгуби битката си с рядка болест на кръвта. Donuts и досега звучи като модерен албум с изключителен соулфул хип хоп.

Боксетът на J Dilla струва $40 и може да бъде поръчан тук. Доставката ще пристигне на 7 януари. Повече за J Dilla има тук.