Boyscout подкаст – Чarlie

Чаrlie според Boyscout: Чаrlie е Иво Стоядинов – китарист на Babyface Clan и Imbeciles & The Poison Umbrella и продуцент зад електронния проект I Like My Synthesizer. Oсвен това е най-бързият и изпълнителен човек, който сме срещали досега – попаднахме случайно на негов сет без да подозираме, че пуска като диджей, поканихме го да запише подкаст за Boyscout и получихме резултата точно след ден. Стоядинов е отдаден на музиката по начин, който се среща все по-рядко.

Чаrlie според Владимир Константинов: Най-добрият български китарист, който има специфичен стил на свирене: звънлив, но плътен звук, който изпълва пространството и не знаеш в каква посока ще поеме. Свиренето му е точно като самия него – сдържан, с неочаквани изблици на гениалност. Личи си, че е слушал много музика и е по-скоро археолог, отколкото носталгик.

Чаrlie според Чаrlie: За човек като мен, който е преживял толкова много в музиката ми е доста трудно да разделям стиловете. Колекционирам музика от най-ранна възраст. Като дете открих рока и китарата, а като тиинейджър – електронната музика. Апогеят бе животът в Лондон и достъпа до музикалните магазини в града. Там запивах пет години с тек-хаус диджея Grant Dell, от когото научих много. Танцуването във Fabric под влиянието на MDMA тотално ми даде визията какъв път да поема като артист.

Ако питаш конкретно за подкаста, направих нещо интересно, което ще накара слушателя да го анализира и слуша отново и отново (Avalanches, J Dilla, Playgroup, Malcolm McLaren, Soul Clap). Неслучайно съм вкарал някои български артисти, защото имаме невероятни имена в момента. Каква музика обичам да пускам? От инди през пост пънк до класически електро хаус и диско, наред с интересни артисти, които трудно могат да влязат в определени рамки – Luke Vibert, Flying Lotus, Jimmy Edgar, 1000 names, Falty DL.

[soundcloud]http://soundcloud.com/umbrella-crew/arlie-mix-for-boyscout[/soundcloud]

Чаrlie пуска всеки четвъртък в клуб Ginger, а на 20 април ще бъде в Петното. Можете да чуете други негови сетове ето тук. Babyface Clan ще свирят в Строежа на 22 април.